Nívódíjak a gönyűi kikötőnek

Nívódíjak a gönyűi kikötőnek

Két rangos elismerésben is részesült a Győr–Gönyű Országos Közforgalmi Kikötő. Infrastrukturális továbbfejlesztési programja Építőipari Nivódíjas lett. Emellett a projektben megvalósult H4 hajószerviz-állomás kezelőpülete elnyerte a Média Építészeti Díjat is.

A nívódíjat a szakma adományozza a szakmának. Pallay Tibor kuratóriumi elnök a nívódíjat hirdető emléktábla avatásán elmondta: 25 éve létező alapítványuk kizárólag külső szakértőkből áll, s ez garanciája annak, hogy kizárólag szakmai alapon szülessenek a döntések. A 19. alkalommal meghirdetett pályázaton a 100 millió forint értéket meghaladó építmények indulhattak, melyek mindegyike kiemelkedő műszaki és építészeti színvonalon valósult meg. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak a kikötőben beruházott komplex infrastrukturális létesítménye nagyon sok szakterület együttműködésének eredményeképpen valósult meg, s méltán érdemelte ki a nívódíjat, hangoztatta a kuratóriumi elnök.

 

 

Németh József, a beruházó Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója is arra hívta fel a figyelmet: nagyon sok kihívásnak kellett megfelelniük, a közúti, a vízi és a vasúti kivitelezések jogi, építőipari szabályait, lehetőségeit hozták harmóniába. A kis területen egyszerre sokféle munka zajlott, ráadásul közvetlen szomszédságukban ipari létesítmény is épült.

 

 

Németh József úgy véli: a beruházás működése után sokkal vonzóbb lett a kikötő a befektetők, fuvaroztatók számára. Az igazgató megköszönte Kara Ákos országgyűlési képviselő, miniszteri biztos folyamatos segítségét, együttműködési készségét. A nívódíj elnyerését hirdető emléktáblát csütörtökön avatták fel a kikötőben.

 

 

Szerző: Hajba Ferenc
Fotók: O. Jakócs Péter

 

Csatolt galéria: Nívódíjak a gönyűi kikötőnek
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×