A horvátokkal és a spanyolokkal is összecsapunk

A horvátokkal és a spanyolokkal is összecsapunk

Hollandia mellett Horvátország és Spanyolország lesz a magyar női kézilabda-válogatott csoportellenfele a november 29-én kezdődő és december 16-ig tartó Európa-bajnokságon.

A sorsolást kedden rendezték Párizsban, az viszont már múlt hétfőn, a kalapbeosztások elkészítésekor kiderült, hogy a magyar csapat a Montbéliard-ban rendezendő C csoportban ismét összekerül selejtezőbeli ellenfelével, az előző kontinenstornán ezüst-, a legutóbbi világbajnokságon pedig bronzérmes hollandokkal.

A magyarok december 1-jén éppen Hollandia ellen kezdik szereplésüket, amelytől a kvalifikációs sorozatban egy góllal kikaptak Győrben, Eindhovenben viszont – ugyancsak egy találattal –visszavágtak.

A horvátokkal legutóbb tavaly márciusban játszott Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese, amely Győrben 34-19-re győzött. A legutóbbi magyar-spanyol meccsre 2015 márciusában került sor Érden, és 25-25-ös döntetlenre végződött.

A francia-svájci határnál lévő Montbéliard sportcsarnoka, a L'Axone 6400 néző befogadására alkalmas. A torna nyitómérkőzésén megismétlődik a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia döntőjének párosítása: a házigazda és világbajnok Franciaország az ötkarikás címvédő Oroszországgal találkozik. A csoportok első három helyezettje a középdöntőbe jut, amelynek mérkőzéseit Nantes-ban (A-B ág), illetve Nancyban (C-D ág) rendezik. Az elődöntőket és a helyosztókat Párizsban játsszák.

A 13. Európa-bajnokságra ugyanaz a 16 válogatott jutott ki, amely az előző, 2016-os svédországi tornán szerepelt.

 

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A csoport (Nantes): Dánia, Svédország, Lengyelország, Szerbia

B csoport (Nancy): Franciaország, Oroszország, Szlovénia, Montenegró

C csoport (Montbéliard): Magyarország, Horvátország, Hollandia, Spanyolország

D csoport (Brest): Norvégia, Németország, Csehország, Románia

 

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

December 1., 15 óra: Magyarország-Hollandia

December 3., 18 óra: Horvátország-Magyarország

December 5., 21 óra: Magyarország-Spanyolország

 

MTI

Kép: sportfaktor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×