Nosztalgia fürdőzésre hívja a győrieket a strand

Nosztalgia fürdőzésre hívja a győrieket a strand

A győri strandon emberöltők alatt barátságok és szerelmek születtek, talán még kis győriek is megfogantak, ebben a formájában a létesítmény utoljára fogadja a látogatókat, így a nyáron nosztalgiafürdőzésre hívjuk a város polgárait – fogalmazott a Győr+ Hetilapnak a strandot működtető Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója, Kovacsics Imre.

Mint az köztudott, a Modern Városok Program keretében a strand megújul, az önkormányzat, a működtető és a Magyar Turisztikai Ügynökség gőzerővel dolgozik a terveken, amikor ez lezárul, beszámolnak a részletekről.

Vagyis minden bizonnyal utolsó szezonját kezdi a győri strand régi formájában. A nyitás időpontja június 1. Először a Cziráky-medence és a babák tocsogója nyílik meg. Időjárás függvényében június 15. és 20. körül az ötvenméteres sportmedencét is feltöltik vízzel.

 

 

„A medencetesteket az árvizek erősen kikezdték, emiatt nagy a vízveszteség, ötször, tízszer annyi vízzel kell pótolni az elfolyás miatt a medencéket, ami az üzemeltetőre nem kis gondot ró” – fogalmazott Kovacsics Imre. Elavult a gépészet is, a legrégebbi darab 1971-ben készült, kiváló vízminőséget produkál, az alkatrészeket azonban csak egyedileg lehet legyártatni, ami ugyancsak komoly problémák forrása.

A régi, fém játszóeszközöket idén nyáron már nem lehet használni. S bár a hintákon és a csúszdákon száz év alatt egyetlen baleset sem történt, azok nem EU-kompatibilisek, így a Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztálya nem engedélyezte használatukat, így a Győr-Szol nyitásra lebontja ezeket.

 

 

Július 1-től egészen nyár végéig programok várják a strandolókat – tudtuk meg Kovacsics Imrétől. Minden korosztályra gondoltak, lesznek műsorok gyerekeknek és idősebbeknek egyaránt.

Az ügyvezető igazgatótól megtudtuk azt is, a befizetett bérleti díj egy részét az önkormányzat visszaforgatja az élményfürdő fejlesztésére. Idén negyvenmillió forintot fordíthat az élményfürdő korszerűsítésre. Jut a pénzből az élményfürdő csúszdájának cseréjére, új hajszárítókra, zuhanyzók burkolására és a tetőszerkezet szigetelésére.

 

Szerző: Koloszár Tamás
Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×