Nyári felfrissülés, csodás eperlevessel

Nagy Eszter, az RTK Klub Konyhafőnök 2 című műsorának harmadik helyezettje most felfrissülést hoz mindenkinek, aki kitikkadt a nyári forróságban. Érdemes kipróbálni!

Hideg mentás eperkrémleves grillezett mozzarellával

1 kg friss vagy jeges eper
3 dl víz
1 rúd fahéj
5 szem szegfűszeg
fél rúd vanília
1 marék menta
3-4 ek cukor
fél citrom leve és reszelt héja
20 dkg pizzamozzarella

Hideg mentás eperkrémleves grillezett mozzarellával

A vizet felforralom és a fahéjjal, a szegfűszegekkel, a vanília kikapart belsejével, valamint a cukorral és a citrommal alaposan összefőzöm.

Mikor kész, félrehúzom és néhány jégkockával pótolom az elfőtt vízmennyiséget. (Így hamarabb ki is hűl) Az epreket lecsumázom, megmosom és a fahéjas-vaníliás ízes sziruppal, valamint a friss mentával alaposan összeturmixolom.

A kész levest hűtőbe teszem.

Tálalás előtt ujjnyi vastag sajtszeleteket pár csepp olívaolajon meggrillezek és köréje öntöm a hűs, üdítő levest.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×