Nyert az ETO Gyirmóton

Nyert az ETO Gyirmóton

A küzdelmes, feszültségektől sem mentes városi rangadón 0-0-ás félidőt követően, Magasföldi szerezte meg a vezetést a 65. percben, majd Zamostny fejese döntötte el a mérkőzést. Az ETO FC Győr 16. győzelmét aratta zsinórban és egyetlen győzelemre van a bajnokság megnyerésétől.

Küzdelmes és feszült volt a presztízs rangadó első félideje. Az ETO dominált jobbára, de azért a hazaiaknak is sikerült veszélyeztetnie Kunsági kapuja előtt. Az első 45 perc 0-0-ás döntetlent hozott.

A második játékrészben még jobban az ETO akarata érvényesült, amit már a győri helyzetek is mutattak. A lehetőségek góllá értek a 65. percre, Magasföldi vetődve lőtt a léc alá, megszerezve a Győrnek a vezetést (0-1). A ETO sakk-matt a Gyirmótnak a79. percben történt, Zamostny fejese akkor végleg eldöntötte a mérkőzést (0-2).

Óriási várakozás előzte meg a Gyirmót FC II - ETO FC Győr mérkőzést, ennek megfelelően, csaknem 3 ezer ember nézte meg élőben a városi rangadót. Az ETO-nak szeretett volna visszavágni az őszi 0-1-es Gyirmóttól elszenvedett vereségért, amióta 15 alkalommal hibátlanul végeztek a Bekő Balázs irányította zöld-fehérek.

Felfokozott hangulatban indult a rangadó, Kunságinak kellett kapu fölé tolnia egy hazai szögletet, ezután Szabó L. lőtt alig fölé 18m-ről. Kiegyenlítettnek tűnt az első félidő, mindkét csapat nagyot harcolt, nem ismertek elvesztett labdát, így ennek megfelelően, felpaprikázott hangulatban futballoztak a felek.

Az ETO szépen lassan átvette a játék irányítását a hajrára, több helyzetük is volt, de a szünetig pontatlan volt a befejezés, vagy a hazai kapus Rusák volt résen.

Győri cserével kezdődik a második félidő. Gyagya helyett Nagy József és Szimcsó helyett Beliczky a lépett a pályára.

Támadóbb felállásban kezdett az ETO játszani, Beliczky lövését bravúrral védte Rusák. Magasföldi szabadrúgása a sorfalról vágódott a felső léctől milliméterekre szögetre. A szöglet után egy jobb oldali szabadrúgáshoz jutott az ETO, aminek elvgégzése után Magasföldi vette mellre a labdát, majd fordulatból nagy erővel a gyirmóti kapuba lőtt (0-1).

Zsinórban dolgozta ki az ETO a lehetőségeit, de Rusák jól védett, nem változott a mérkőzés hajrájáig az eredmény.

A 79. percben Zamostny robbant be és fejelt mindenkit megelőzve a hálóba (0-2). Eldőlt a mérkőzés, az ETO fokozatosan felőrölte a Gyirmót védelmét és szép győzelemmel vágott vissza az őszi hazai vereségért.

Zsinórban a 16 győzelem után csak egyetlen kérdés marad, mikor és hogyan szerzi meg az ETO FC Győr a bajnoki címét a következő fordulókban. A jövő héten mindenre fény derül.

Forrás: eto.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×