Önként vetett véget életének Avicii?

Önként vetett véget életének Avicii?

A világhírű DJ április 20-án, 28 évesen hunyt el Omán fővárosában. Tim Bergling, azaz Avicii halála kapcsán az idegenkezűséget már korábban kizárta az ománi rendőrség, most azonban felmerült az öngyilkosság gyanúja.

A gyanúra egy nyílt levél ad okot, amelyet a világhírű lemezlovas családja tett közzé. A szöveg Avicii küzdelmeit taglalja, és többször arra utal, hogy a DJ önként vetett véget életének. Avicii szóvivője egyelőre nem erősítette meg, hogy öngyilkosság állna halálának hátterében, ám a Variety svédül beszélő forrása szerint a családi közlemény eredeti, svéd nyelvű változata az angol fordításnál is egyértelműbben utal arra, hogy a fiatal zenész saját maga döntött úgy, hogy vége.

A család úgy fogalmaz, Bergling egy fáradhatatlanul maximalista, keményen dolgozó, törékeny művészlélek volt, akit különösen foglalkoztattak a létezés nagy kérdései. A szöveg azt állítja, mindennapjai során extrém stressz nehezedett rá, és azért hagyta abba a turnézást, mert újra meg akarta találni az egyensúlyt az életben, hogy folytathassa a zenélést. Nem folytathatta így tovább, meg akarta találni a lelki békéjét. Tim nem illett abba az üzleti gépezetbe, amelyben végül találta magát. Egy érzékeny srác volt, aki imádta a rajongóit, de kerülte a rivaldafényt – írta a család.

 

Forrás: Index

Kép: The Fader

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×