Ónos eső fenyegeti a Dunántúlt

Ónos eső fenyegeti a Dunántúlt

Vegyes halmazállapotú csapadék, többek közt ónos eső is eshet, északnyugaton narancssárga figyelmeztetés érvényes.

Szombaton az ónos eső jelenthet problémát. Délután, este nyugatra újabb csapadékzóna érkezik vegyes halmazállapotú csapadékkal, a hó mellett havas eső, eső, többfelé ónos eső eshet és teheti jégpáncéllá az utakat. Győr-Moson-Sopron megyében másodfokú, másik hét megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Bár valamelyest gyengébb lesz a szél, de kisebb hófúvással itt-ott még számolni kell. Délután -4, +3 fok ígérkezik. Melegfronti hatás terheli szervezetünket.

Megyénkben másodfokú a figyelmeztetés

Tanácsolt a megszokottnál is óvatosabban közlekedni a napokban. Az autóval utazók téli gumi nélkül semmiképp ne induljanak útnak, útjuk során tartsanak minél nagyobb követési távolságot és fokozottan figyeljenek gyalogostársaikra!

Vasárnap az ország északkeleti harmadán felhős, borongós idő lesz jellemző, a hó is szállingózhat. Nyugatabbra szakadozottabb lesz a felhőzet, hosszabb- rövidebb időszakokra kisüthet a nap. Feltámad a déli-délkeleti szél, nyugaton, északnyugaton erős lökések is lehetnek. A fagyos hajnal után napközben -2, +7 fokot mérhetünk.


Forrás: Időkép

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×