Óriási siker a Bosszúállók: Végtelen háború

Óriási siker a Bosszúállók: Végtelen háború

A szuperhősfilmek közül elsőként elérte a kétmilliárd dolláros bevételt a Marvel filmstúdió Bosszúállók: Végtelen háború című produkciója - jelentette be kedden a forgalmazó, a Walt Disney Co.

Erre a ritka teljesítményre eddig csak három film volt képes, az Avatar (2009), a Titanic (1997) és a Star Wars: Az ébredő Erő (2015).

A Bosszúállók harmadik epizódja a filmstúdió harmadik legambiciózusabb vállalkozása, összegyűjti a Marvel-univerzum mindazon hőseit, akikkel az elmúlt tíz évben találkozhatott a közönség a mozikban.

A több mint húsz szuperhőst felvonultató Végtelen háború bevétele hétfőn, 48 nappal a forgalmazás kezdete után lépte át a kétmilliárdos küszöböt, a bevétel körülbelül egyharmada keletkezett az Egyesült Államokban és Kanadában.

A film 257,7 millió dolláros nyitóhétvégi bevétellel új rekordot állított fel, és 656 millió dolláros eddigi jegyeladással az ötödik legnagyobb bevételű produkció Észak-Amerikában. Kínában eddig minden idők harmadik legnagyobb, 370 millió dolláros bevételét hozta.

A következő Bosszúállók-film bemutatását 2019 májusára ígérik.

forrás: MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×