Óriáskerék épül a Dunakapu téren

Óriáskerék épül a Dunakapu téren

Hamarosan ötven méter magas, magyar készítésű óriáskerékről tekinthetjük meg a Belváros páratlan panorámáját. Az óriáskerék november 9-én, az Európa Kulturális Fővárosa pályázatunk leadásának napján nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023-as cím pályázati eljárásában egy újabb fontos mérföldkő közeledik. A három még versenyben lévő városnak november 9-én kell benyújtania második fordulós pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériumába. Ezen a napon délután érdekes programokra is számíthatunk a Dunakapu téren, s a legnagyobb látványosság a hatalmas óriáskerék lesz, amelyről páratlan kilátás nyílik majd a folyók találkozására, a városrészeket összekötő hidakra, a Radó-szigetre, a környező templomok tornyaira és a belvárosi utcákra, terekre. (A nyitónapon 18-22 óra között tíz százalékos kedvezménnyel lehet kipróbálni az attrakciót.)

Az óriáskereket üzemeltető Karma Production Kft. ügyvezetője, Németh Károly elmondta: a Győr Óriáskerék az egyetlen magyar készítésű óriáskerék. Az 50 méter magas, 30 gondolás, 180 fő befogadására alkalmas óriáskereket nyolc hónap alatt készítette el Horváth Mihály ötletgazda.

A látványosságot október 29-én kezdik összeszerelni a Dunakapu téren, hogy november 9-én készen álljon a látogatók fogadására a téli időszakban, emelve majd a Győri Advent hangulatát is. Az óriáskerék hétfőtől csütörtökig 14:00 és 21:00 óra között, pénteken és szombaton 11:00-től 22:00-ig, vasárnap pedig 11:00-től 21:00 óráig tart nyitva. Ez a nyitva tartás november 29-ig érvényes, mert az adventi időszakban tovább bővül a nyitva tartási idő.

 

 

Jegytípusok:

Felnőtt jegy: 2.000,- Ft

18 év alatti és a 65 év feletti személyek részére kedvezményes jegy: 1.500,- Ft

Csoportos jegy 4 felnőtt részére: 7.000,- Ft

Két éves kor alatt ingyenes

 

Papp Zsolt
fotó: O. Jakócs Péter

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×