Országszerte táboroznak a gyerekek

Országszerte táboroznak a gyerekek

Zalaegerszegen űrtáborban ismerkednek a csillagokkal, Berettyóújfaluban gluténmentes táborban tollaslabdáznak, a Hortobágyon madármentő táborban gyógyítanak sérült állatokat a gyerekek, a Balatonon pedig sárkányhajóznak. A cél mindenhol a feledhetetlen nyári élmény – közölte az M1 Híradója.

 

A Hortobágyi Madármentő Táborban egy gyógyuló bakcsóval ismerkedhettek meg a tábor résztvevői. A táborozók két mentett sünt is szabadon engedtek, a cél, hogy megtanulják, hogyan gondoskodjanak az állatokról.

Berettyóújfaluban a táborozók többsége gluténérzékeny. A szervezők még a kenyeret is helyben készítik, mindent megtesznek, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

Pécsett, a Janus Pannonius Múzeum táborában a természet és a művészet kapcsolatát fedezhetik fel a gyerekek. Kavicsokból, faágakból és virágokból készítenek képeket.

Zalaegerszegen pedig egyhetes űrtábor kezdődött. Hétfőn Izsák Imre világhírű csillagász szülőházát nézték meg a táborozók.

1800 gyermek érkezett vasárnap Zánkára, a nyári Erzsébet-tábor negyedik turnusába. A bátrabbak a kalandparkot is kipróbálhatták, de a sárkányhajózást is nagyon élvezték a gyerekek. A kísérők szerint feledhetetlen élmény volt mindenki számára. A nyári Erzsébet-táborokban harmincezer gyermek vesz részt Zánkán és Fonyódligeten.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

hirado.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×