Őrült sikere van az őrült futásnak – sok fotóval

Őrült sikere van az őrült futásnak – sok fotóval

Rendhagyó és nagyon vicces futóversenyt rendeztek vasárnap Győrben, amely a Külső Bácsai úton egészen 17 óráig tartott. A felfújható akadálypályákat már többet leküzdötték, s egyöntetű a vélemény, hogy felejthetetlen élményekkel lettek gazdagabbak. A képet pedig önmagukért beszélnek!

A Crazy5K néven futó verseny nem szokványos, sokkal inkább szól a szórakozásról, s a résztvevők újra gyereknek érezhetik magukat a 10 óriás felfújható akadály leküzdése közben.

A győri önkormányzat által is támogatott eseményen az előzetes hírek szerint több, mint 4000 jelentkező töltötte ki a regisztrációt, s a szeptember elejei kánikulában roppant lelkesedéssel és széles mosollyal vágtak neki az őrült akadályoknak. Az első rajt előtt Bárány István önkormányzati képviselő is köszöntötte a megjelenteket.

 

További fotókért kattints a képre!


Persze kellett az állóképesség is, hiszen a 10 felfújható akadályt egy 5 kilométer hosszú pályán helyezték el. Érdekesség, hogy a legnagyobb akadály 46 méter hosszú és 8.5 méter magas. Az rajtok negyed óránként zajlanak, bemelegítésnek közös aerobic szolgál.

A távot nem időre kell teljesíteni, a fő, hogy mindenki végigmenjen rajta. A nagy hőségben azért jól jött a féltávnál kínált ivószünet, ahol a versenyzők rendesen nyakalták is a vizet.

 

 

"Nagyon jó móka volt, de rettentő a kánikula" – kezdte a Győr+ Média érdeklődésére Wappel Katalin, aki párjával, Vasárus Róberttel vágott neki a versenynek. "A pólót már rajt előtt megkaptuk, így abban teljesítettem a távot, a tornazsákot és az érmet pedig a célban adták oda, szép emlék lesz mindegyik. Különféle akadályok voltak, csúsztam, másztam, lyukakba bújtam, nagyon vicces volt. Kellett az edzettség is, de ha kértél, kaptál segítséget. Fontos volt, hogy a szabályokat is betartsd, a sérülések elkerülése miatt. Rengeteget nevettem, nagyon elfáradtam, de én biztos eljövök legközelebb is" – zárta mosolyogva a kétgyermekes Kati.

 

Wappel Katalin párjával, Robival teljesítette a versenyt


Kocsisné Marosi Anitát a barátnője hívta el magát a meglehetősen flúgos futásra: „A sport fontos szerepet tölt be az életemben, s ezt barátnőm, Szandra is elmondhatja magáról, aki tudja, minden hasonló programban örömmel veszek részt vele. Először azt sem tudtam mire nevezett be, de biztos voltam benne a leírásból, hogy hatalmas buli lesz. A helyszínre érkezve már láttuk, hogy nagyon profi a szervezés. Időben rajtolhattunk, s minden akadály az ígértnek megfelelő volt.


Kocsisné Marosi Anitát (balra) barátnője, Szandi nevezte az őrült futásra


"Mi leginkább egy felnőtt játszótérnek neveztük el, mert picit visszajöttek a gyermekkori légvárazós emlékek, egy kis adrenalinnal megspékelve. Egy nehézséget tudnék megemlíteni: a szinte 40 fokot a tűző nappal. De a féltávnál lévő frissítő pontnak köszönhetően megoldottnak tekinthető, legalábbis részemről. Az utolsó akadályon a legmagasabb, legmeredekebb csúszda adta talán a legtöbb adrenalint, de ki nem hagytam volna. Összessègèben csak annyit tudok mondani, hogy köszönöm, minden téren, nálunk ez 10/10 volt! – mesélte lelkesen Anita.

A szervezők célja egyébként az, hogy minél több embert a mozgásra motiváljanak és ne kötelező sportként gondoljanak rá, hanem felhőtlen szórakozásként. A győri verseny 17 órakor ér véget.

 

Szöveg: HAK
Fotó: MekliZ Fotóstúdió/privát

Csatolt galéria: Crazy5K futóverseny
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×