Összhang – képek, versek üzenete

Összhang – képek, versek üzenete

Az Író, Alkotók Klubja és Virág Lajos fotóművész közös kiállítása látható a Gyárvárosi Közösségi Házban. Az Összhang címet viselő tárlat szerdán este nyílt meg.

A versek az Író Alkotó Klub tagjainak tollából születtek, melyekhez a kiváló fotóművész Virág Lajos készített képeket. Akik ismerik a lelkes csapatot, tudják, hogy a tavalyi költészet napját is kiállítással ünnepelték. Vajon milyen impulzus éri az embert, amikor Virág Lajos képeit nézi? Erre a kérdésre adtak választ az alkotók akkor verseikkel. Így született meg a „Versek fotókra” című tárlat. Idén csavartak egyet a dolgon, és úgy gondolták, megfordítják a történetet.

Virág Lajos vizuális barangoló és fényvadász

 

Virág Lajosról elmondható, szenvedélyes fotós, különösen a természet szeretete mutatkozik meg képein. Ezúttal is, a versekhez természeti fotói közül válogatott.

„A verselők, ők azok, akik a szavakat költészetté formálják. Mind a maguk, mind mások örömére. Ők azok, akik képesek megfogalmazni, versekbe önteni a bennünk dúló bánatot, örömöt, boldogságot vagy éppen hiányt. Ők azok, akik képesek kitárni szívüket, érzéseiket mások előtt, ezzel is bátorítva „bennünket földi halandókat” – hangzott el a megnyitón.

 

Az író, alkotók egy csoportja

A verset szeretők a kiállításon bemutatott kéttucatnyi költeményben megtalálhatják a maguknak leginkább tetszőt. Mindenkinek az a legkedvesebb, amit megélt élete alapján a legkönnyebben tud befogadni, és azok a valóban szép versek, amelyek gyönyörködtetni akarnak, örömökre-bánatokra reagálnak a költészet szublimáló erejével- – hangzott el a megnyitón.

 

Muzsika szólt a versek, képek mellé

 

A megnyitón Szütsné Tar Viktória és Ézsiásné Nyári Piroska csellón közreműködött, a verseket felolvasta: Fáczán Zsófia, Stanka Renáta, Léb Gergő és Póczik Olivér, felkészítő tanár Süveges Jusztína volt.

Mint tavaly, úgy idén is készül az Író Alkotók Klubjának e-antológia különszáma, amiben a képek és a versek kapnak helyet és az EPA weboldalán lesz elérhető.

 

A kiállítás egy részlete

A tárlat április 23-ig látogatható, a Gyárvárosi Közösségi Ház (Külső Árpád út 6-8.) nyitva tartási idejében.

F.G.

fotó: Marcali Gábor

Csatolt galéria: Író, alkotók klub kiállítása
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×