Tolódik a forgalomterelés az 1-es főúton

Tolódik a forgalomterelés az 1-es főúton

Az időjárási körülmények miatt szerdán kerül sor az 1 sz. főút egy szakaszának egyirányúsítására.

 

A Győr, 1 sz. főút Likócsi körforgalom és Ipar utca közötti szakaszának kapacitásbővítése miatt szükséges forgalomkorlátozás kiépítésére az időjárás függvényében 2019. január 30-án (szerdán) kerül sor. A munkálatokat várhatóan 8 órakor kezdik el és 10 órától lép életbe, hogy adott útszakaszon egy forgalmi sávon, Budapest irányába lehet közlekedni. A Hegyeshalom felé közlekedők számára kijelölt terelőút: Szentvid utca - Pesti út.

Tavaly nyár óta zajlanak a munkák Győrben az 1. sz. főút fejlesztésénél, a likócsi körforgalom és az Ipar utca között. A terelés szükségességét a hátralévő munkák indokolják.

 

Tervezett feladatok:

• 1. sz. főút városba bevezető oldalán magassági korrekció megépítése

• az Ipar u. csomópont átépítése

• a Tóth László u. feletti műtárgy még meglévő részének elbontása és helyére új híd építése

• az 1. sz. főúton a meglévő Iparcsatorna és a Reptéri út feletti műtárgyak felújítása

 

• a likócsi körforgalom gyorsító sávjának meghosszabbítása a város irányába

• az 1. sz. főútról az Iparcsatorna feletti új hídon keresztül új kihajtó ág megépítése

• a Dohány utca és a Reptéri út találkozásánál új körforgalom kialakítása

• új felhajtó ág építése a Reptéri útról az 1. sz. főútra a város irányába

• a Dohány utca kiszélesítése és felújítása

Január 28-tól az 1. sz. főutat a városból kifelé vezető irányba lehet csak használni. A Budapest felől a városba érkező forgalmat a likócsi körforgalomban a Pesti út- Mártirok út nyomvonalra terelik, hogy aztán az Ipar u. csomóponttól ismét az 1. sz. főúton haladhasson a belváros irányába. A megváltozott forgalmi viszonyok miatt a terelőútvonalat kitáblázzák, az Ipar u. csomóponti jelzőlámpák programját módosítják. A terelés tervezetten a nyár közepéig marad érvényben. A vállalkozó igyekezett olyan útvonalat kialakítani, mely hosszú távú megoldást jelent, így várhatóan elkerülhetőek lesznek a forgalmi rend változtatásokból eredő esetleges torlódások, balesetek.

A forgalomterelés érinti az autóbusz-közlekedést is.

Az ÉNYKK Zrt. értesíti utasait, hogy az úthálózat-fejlesztési munkálatok előrehaladása következtében 2019. január 28-án a délutáni óráktól kezdődően az 1-es főút Iparcsatorna feletti szakaszát Likócs irányába egyirányúsítják, ezért a 8, 8B, 15, 15A jelzésű helyi autóbuszjáratok terelőútvonala az alábbiak szerint módosul:

A 8, 8B jelzésű autóbuszjáratok Likócs felé a Stadion utca – Nagysándor József utca – állatkerti körforgalom – Nagysándor József utca – Ipar utca – 1-es főút – Szentvid utca – Pesti út útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a „Likócsi híd” és az „AUDI Aréna Győr” elnevezésű megállóhelyeket, de megállnak az „Ipar utca, ETO Park” megállóhelyen. A 8-as jelzésű autóbuszjáratok a Révai Miklós utca felé a Pesti út – Likócsi híd – Ipar utca – Nagysándor József utca – állatkerti körforgalom – Nagysándor József utca – Stadion utca útvonalon közlekednek, ezért nem érintik az „AUDI Aréna Győr” elnevezésű megállóhelyet, de megállnak az „Ipar utca, ETO Park” megállóhelyen.

A 15, 15A jelzésű autóbuszjáratok az AUDI gyár felé az Ipar utca – 1-es főút – Kardán utca útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a „Likócsi híd” és a „Dohány utca, Kenvéd Kft.” elnevezésű megállóhelyeket, de megállnak az „Íves utca” megállóhelyen. A 15A jelzésű autóbuszjáratok a Révai Miklós utca felé a Kardán utca – Pesti út – Likócsi híd – Ipar utca útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a „Dohány utca, Kenvéd Kft.” elnevezésű megállóhelyet, de megállnak az „Íves utca” megállóhelyen.

A Győr, autóbusz-állomás felé közlekedő országos és regionális autóbuszjáratok az 1-es főút – Pesti út – Likócsi híd – Mártírok útja felé közlekednek, megállóhelyeik változatlanok, ellenkező irányban útvonaluk sem változik.

A projekt befejezési határideje 2019. III. negyedéve.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft végzi, nettó 2,1 milliárd forint értékben.

 

fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×