Öt éve „nyitva” van az Aranykapu

Öt éve „nyitva” van az Aranykapu

Mozgalmas öt év van az Aranykapu Zenekar mögött és nem csak azért, mert folyamatosan járják az országot. A városunk és annak pöttöm lakói rabul ejtették a triót, és viszont, hiszen a gyerekek imádják az Aranykaput, ezt bizonyította születésnapi koncertjük is.

Szórakoztat, fejleszt, elvarázsol – valahogy így lehetne jellemezni azokat az alkalmakat, amikor a kicsiknek lehetőségük van találkozni az Aranykapu Zenekarral. A maguk kis ártatlan világában buliznak egy nagyot, önfeledten táncolnak és énekelnek, miközben szüleik a háttérből konstatálják: ez az a hely, és ezek azok a pillanatok, amikor a gyerekem felhőtlenül szórakozik, jól érzi magát. Valahogy így telt a trió születésnapi koncertje is a Richter Teremben. A hangulatról, érzésekről és természetesen az elmúlt öt évről Töreky Zsuzsit, az énekest kérdeztük.

Csodálatos évfordulót ünnepeltetek. Hogyan éltétek meg az elmúlt esztendőket?

Valóban nagyon aktív öt év van mögöttünk! A kezdetektől egy csapatot alkotunk, nem változott egyik tagja sem az Aranykapunak, így különösen összeszoktunk, barátokká is lettünk a közös munka, a sok ötletelés, próba és utazás során.

Mi történt azóta?

Számos fellépésben volt részünk, hét lemezünk született. Megtiszteltetés volt, hogy külföldön élő és működő magyar közösségekhez is kaptunk meghívást. Úgy érzem, egy jól működő, állandóan megújuló, a közönségét nagyon szerető zenekar a miénk, imádjuk a hivatásunkat.

Mi az első gondolat, ami eszedbe jut az elmúlt öt évről?

A gyermeki mosoly, az, ahogyan eljutunk odáig minden koncerten, hogy együtt énekeljük a legszebb népdalokat, és most már a zenekar saját dalait is a közönséggel. Őszinte leszek, ez azért nem mindig jön magától, hiszen a mai gyerekek körül vannak véve elektronikai kütyükkel, amelyeknek valljuk be, nem kell a visszajelzés, elég csak bámulni, nézni őket. Mi viszont a visszajelzéseknek „élünk”, a mosolyból, a tapsból, a táncból, az éneklésből, az ölelésből tudjuk, hogy ma is kialakult a zenénken keresztül az a szeretetteljes légkör, amivel közösen a gyerekekkel és a szülőkkel együtt létrehoztuk az „aranykapus” érzést.

Mit jelent számodra a zenekar?

Gyermekkori álmom valósult meg. Nagyon szeretem azt az időt, ami az Aranykapuhoz kapcsolódik. Legyen szó akár a színpadi fellépésekről, a közös munkáról vagy a szervezésről, ügyintézésről, a gép előtt töltött időről, a stúdiózásról és a rengeteg utazásról is.

 

Szerző: P. Csapucha Adrienn

Fotó: Aranykapu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×