Öt évet is kaphat halálos baleset okozásáért

Öt évet is kaphat halálos baleset okozásáért

Fának csapódott és a tetejére borult az autó a halálos balesetben.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádol egy 24 éves fiatalembert, akinek két utasa is meghalt tavaly ősszel abban a Győrhöz közeli balesetben, ami a sebesség rossz megválasztására vezethető vissza.

A vádlott három utasával tavaly ősszel egy késő éjszakai órán hajtott Vének felől Kisbajcs irányába, mikor egy olyan kanyarhoz érkeztek, amely biztonsággal legfeljebb 58 km/h sebességgel volt bevehető, az úton maradást is a legfeljebb 80 km/h sebesség biztosította. A vádlott által vezetett autó sebessége 86-91 km/h közé volt tehető.

A sofőr a kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, az lesodródott az útról, majd fák közé csapódott és a tetejére borulva állt meg.

Az első ülésen utazó és a hátsó ülésen helyet foglaló egyik utas a helyszínén életét vesztette.

A hátsó ülés másik utasa egyik karjának, arccsontjának, csigolyájának, bordájának, állkapcsának és orrcsontjának törését, valamint tüdőzúzódást szenvedett el. Maga a vezető is sérült, koponyaboltozata eltört, agyzúzódás következett be nála.

A balesetet azon szabály megszegése okozta, amely szerint a járművel mindig az út vonalvezetésének megfelelően kell közlekedni.

A vádlottal szemben öt év szabadságvesztés is kiszabható.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×