Öt tudnivaló, mielőtt főzőcskéznénk

Öt tudnivaló, mielőtt főzőcskéznénk

Aki nem egy született konyhatündér, azt nagy meglepetések érhetik, ha sütés-főzésre adja a fejét. Most itt van öt dolog, amire érdemes odafigyelnünk, hogy elkerüljük az elrontott ételek okozta rossz élményeket.

1.Murphy a konyhában

Az első, amit nem árt észben tartanunk, hogy Murphy törvénye a konyhában is érvényes, tehát: ami leéghet, az le is fog égni. Nagyon fontos, hogy folyamatosan szemmel tartsuk az ételt, és szükség esetén kavargassuk!

 

 

2.Itt a méret a lényeg!

Nem is gondolnánk, mennyi különbség lehet edény és edény között, ezért válasszuk meg jól, miben készítjük a finomságokat! Például, ha nem szeretnénk, hogy lángra kapjon a reggelink, tanácsos az olajat teflonos edénybe önteni, másrészt, hőelvezetés és hőmegtartás szempontjából az edény mérete és típusa sem mindegy.

 

 

3.A hőfok is számít!

Nemcsak sütésnél kell odafigyelnünk arra, hogy milyen hőfokot állítunk be, a főzésnél sem árt. Van olyan étel, amelyik alacsonyabb lángot, van, amelyik magasabbat igényel ahhoz, hogy megfelelően készüljön el, és ne kozmáljon oda.

 

 

4. A záptojás az ellenségünk

Ha ellenőrizzük a hozzávalók szavatosságát, nem érhet minket meglepetés, és nem kell kidobnunk az egészet azért, mert esetleg egy kis romlott tej került bele. A tojásos ételeknél jó praktika lehet, ha a tojásokat egyenként törjük fel egy pohárba vagy edénybe, és csak azután öntjük össze őket, miután meggyőződtünk róla, hogy egyik sem záp. Talán ez kissé időigényesen hangzik, de valójában spórolunk vele, és megkönnyítjük a saját dolgunkat.

 

 

5. Telefonos segítség

Egy nehéz nap után a konyhában, miután véletlenül mégiscsak odaégettük a vacsorát, rájövünk, hogy azért rendelni mégiscsak egyszerűbb. Persze a rendelt étel a nyomába sem érhet annak, amit mi magunk készítettünk el. Gondoljunk csak az érzésre, hogy ez a finomság, amitől végre jól lakhatunk, az a saját kezünk munkája!

 

 

Forrás: Bien.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×