Pár napig még ingyen elérhető az Örök tél

Pár napig még ingyen elérhető az Örök tél

Az Örök tél a szovjet munkatáborokba hurcolt magyaroknak állít emléket, ráadásul egészen remek lett. Aki pedig lemaradt a vasárnapi tévés premierről, még felzárkózhat.

Az Örök tél egy Gulág-Gupvi-táborba hurcolt fiatal anya történetét meséli el. Az elmúlt 28 évben nagyjátékfilmben még nem dolgozták fel a Gulág-táborok történetét, így hiánypótló alkotásról van szó. A film pazarul sikerült, a remek rendezői, operatőri munka és a virtuóz színészi játék hitelesen jeleníti meg a történteket.

A 24.hu a következőképpen számolt be a filmről:

Az Örök téllel régi adósságot törlesztett a magyar filmgyártás: a málenkij robotra hurcolt több százezer magyarnak állított emléket, ráadásul méltóképpen: a film ugyanis egészen remek lett. Az Örök tél két főszereplőjét, Irént és Rajmundot Gera Marina és Csányi Sándor alakítja, akiket két különböző térségből ugyan, de ugyanabba a Donyec-vidéki szovjet kényszermunka-táborba hurcolnak, hogy éveken keresztül szenet bányásszanak a Szovjetunió épülésére. Hogy túléljék a havas, hideg, éhezéssel teli, embertelen poklot, Irén ás Rajmund összefog, az összekapaszkodásból pedig furcsa lágerrománc bontakozik ki – ebből a receptből sok minden kisülhetne, még akár katasztrófa is, azonban a Szász Attila–Köbli Norbert páros ismét nagyon jó érzékkel nyúlt egy még kibeszéletlen korszakhoz. Az Örök tél február 25-én este debütált a Dunán, aznap volt ugyanis a kommunizmus áldozatainak emléknapja – ám az egyetlen vetítésről kétségkívül sokan lemaradtak, mozis forgalmazásba pedig nem kerül a film. Így igazi örömhír, hogy a gyártó úgy döntött, felteszik a netre a filmet: egy héten keresztül, ingyen-bérmentve, teljesen legálisan, akár HD-ban bárki megnézheti.

Ha kíváncsi az alkotásra, pár napig még megnézheti, IDE kattintva!


Forrás: 24.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×