Patikanap a dohányzás ellen

Patikanap a dohányzás ellen

A tizedik országos patikanap a dohányzásra és a mozgásszervi betegségekre fókuszál. A megyei megnyitót idén a győrújbaráti Erzsébet Patikában tartották.

Immáron tizedik alkalommal rendezték meg az Országos Patikanapot, megyénkben a győrújbaráti Erzsébet Patika adott otthont a rendezvénynek. Ez a gyógyszertár már 1992 óta működik, vezetője dr. Orbán Erzsébet szakgyógyszerész, aki egyben a Magyar Gyógyszerészi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének vezetőségi tagja.

 

 

 

- Az immáron egészségügyi intézményként működő Erzsébet patika szakemberei szaktanácsadást, ingyenes szűrővizsgálatokat nyújtanak az érdeklődők számára. Lehetőség van arra is, hogy az óvodások, az iskolások betekintést kapjanak a gyógyszertár dolgozóinak munkájába- mondta el lapunknak a vezető.

 

 

 

Dr. Orbán Erzsébet a rendezvényen arról beszélt. az idei patikanap a dohányzásra és a mozgásszervi betegségre helyezi a hangsúlyt. Megdöbbentő adat, hogy évente körülbelül 35 ezer ember hal meg a cigaretta ártalmai miatt, és minden ötödik, tíz éves alatti gyerek kipróbálta már a dohányzást.

 

A megyei patikanapot dr. Paller Judit országos tiszti főorvos nyitotta meg.

 

 

- A gyógyszertárak folyamatos fejlődése lehetőséget ad arra, hogy a betegeket szakmailag tudják tájékoztatni, segíteni, figyelmüket a tudatos gyógyszerfogyasztás irányába terelni - hangoztatta.

 

 

Dr. Cserkuti Csilla megyei tiszti főgyógyszerész kifejtette: ez a nap alkalmas arra, hogy a megszokott szolgáltatások mellett kicsivel többet tudjanak nyújtani a patika dolgozói a betegek számára. Minden évben szükség van arra, hogy egy-egy problémára, betegségre felhívják a figyelmet.

 

 

Kara Ákos országgyűlési képviselő a megyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta: Nagyon fontos az egészségre nevelés, az, hogy az emberek értéknek tekintsék önmaguk és családjuk épségét. Ez a rendezvény segíti a patikus és a beteg személyes kapcsolatát, s ezáltal erősíti a bizalmat.

 

Kovács Veronika

Fotó: a szerző

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×