PénzSztár – győri és zalaegerszegi csapatok az élen

PénzSztár – győri és zalaegerszegi csapatok az élen

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyét. A Nyugat-dunántúli regionális középdöntő házigazdája a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága volt, ahol öt csapat mérte össze tudását.

A PénzSztár verseny 2013 óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend. – Először csak hazai csapatok, most már azonban a határon túlról is jelentkezhetnek. Fontos kiemelni, hogy ezek a fiatalok sok időt fektetnek a felkészülésbe, és elképesztően nagy energiákat mozgatnak meg, hiszen olyan lexikális tudásra van szükségük a versenyhez, amelyet az iskolai tananyagok csak érintőlegesen tartalmaznak. A felkészítő tanárok munkája is kiváló, hatalmas motivációt jelentenek a diákok számára – hangsúlyozta Balázs Árpád, a PwC Magyarország cégtársa és a zsűri elnöke a Győr+ Televíziónak. – A vetélkedő nem kizárólag a pénzügy, sokkal inkább a hétköznapi gazdasági élet ügyes-bajos dolgai köré épül. A PénzSztár célja egy felkészültebb, érdeklődőbb, gondolkodóbb diáksereg, akik később megjelenve a piacon jóval tudatosabban kötnek például biztosítást vagy vesznek fel hitelt.

Balázs Árpád, a PwC Magyarország cégtársa és a zsűri elnöke

A vetélkedő kiemelt partnere a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. – A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága már négy éve segíti a szervezést, biztosítja a helyszínt, valamint a játékvezetőt és az asszisztenciát – mondta el Kovács Mária, a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtószóvivője. A rekordszámú, összesen 1240 négyfős csapat közül hét régió és a határon túli magyar lakta területek legjobb öt-öt alakulata vett részt a november 9-én, nyolc helyszínen párhuzamosan megrendezett középdöntőben. – Fontos, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elérje a fiatalokat, hiszen ők lesznek a jövő adózói. A verseny segít, hogy a diákok ne egyfajta mumusként tekintsenek a NAV-ra, és pénzügyileg, valamint adózás szempontjából is tudatos állampolgárokká váljanak.

Kovács Mária, a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtószóvivője

A régiós középdöntő alapszakasza holtversennyel zárult az első helyen, a Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium „Nuggets” és a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium „Mind arany” nevű csapata között. Végül írásbeli villámkérdésekkel a zalaegerszegi csapat került ki győztesen, így ők jutottak be a november 23-i országos elődöntőbe.

 

További részletek az esti Győr+ Híradóban!

 

Szerző: Bodrogi Sára

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×