Pezseg a Győrkőcfesztivál, mosollyal teli a város – sok fotóval, frissítve

Pezseg a Győrkőcfesztivál, mosollyal teli a város – sok fotóval, frissítve

Pénteken vette kezdetét az idei Győrkőcfesztivál, amelyre most is rengeteg látogatót várnak a szervezők. A szombati napról már kora délután elmondhattuk, hogy nagyon erős volt: rengetegen voltak a Belvárosban és Kuka Berci is nagyon népszerű, mint mindig. Vasárnap is folyatódik a varázslat!

 

Vasárnap is folytatódik a fesztivál!

A mai napon is tart még a Győrkőcfesztivál és szerencsére a hűvös idő sem szegte kedvét a családoknak, már a nyitásra is sokan érkeztek a fesztivál különböző helyszíneire.

Kuka Bercit sem tépázta meg a vihar, ma is mindenkit hívnak a Bercsényi ligetben, ahol a környezettudatos élet játékos elsajátítása a cél. Ha eddig nem tettétek volna, ma még teljesíthetitek Kuka Berci ötpróbáját, illetve készíthettek remek kézműves játékokat újrahasznosított alapanyagokból. Keressétek a Kuka Bercis pólós segítőket!

Kuka Beci és barátai ma is várnak az Ökoligetben!
(Fotó: Havassy Anna Katalin)

A Rippel Akadémia Artista Parkja a Várágyúknál várja Ungár Anikó Bűvésztanodája mellett az érdeklődőket. Már tegnap is lélegzetelállító mutatványoknak lehettek tanúi az arra járók. Ahogy Rippel Viktor fogalmazott: „hiába lett hűvösebb az idő, ők azért érkeztek ebbe a csodálatos városba, hogy jól megizzasszák a kicsiket és a nagyokat!” Erre minden esély meg is van, ugyanis ki lehet próbálni a légtornász eszközöket, a gumiasztalt, az ugrócsíkot, ráadásul olyan szaltókat láthat a nagyérdemű, mint a cirkuszban!

Szaltózz Rippel Viktoréknál!
(Fotó: O. Jakócs Péter)

A Győrkőcmedenceszínpadon este kihirdetik a Győrkőcolimpia eredményeit, illetve az Iszkiri gyermekzenekar koncertjére tapsolhatnak, énekelhetnek a lurkók. A Kazinczy utcai Győrkőcműhely ma is számos lehetőséget kínál, hogy mindenki kipróbálhassa, milyen is a kézügyessége, sőt, aki szeretne, még sakkozhat is!

A Radó-sziget is rengeteg varázslatos játékot tartogat
(Fotó: Havassy Anna Katalin)

Nehéz lenne felsorolni az összes mai programot, talán elég is annyit írnunk, hogy a győri belvárosban még vasárnap este 6-ig is minden a gyermekekről szól! Menjetek a Széchenyi térre, a Radó-szigetre, az Ágyúkhoz, vagy éppen a Bécsikapu-térre, mindenhol jobbnál-jobb játékok, mókás feladatok és sok-sok mosoly vár mindenkit!

Szombaton írtuk:

Tikkasztó a hőség a városban, szó se róla! Bár ez inkább csak a felnőtteket zavarja, a gyermekek boldogan élvezik a forgatagot, a játékokat, a kirakodó-vásárt és az ügyességi feladatokat.

A Széchenyi tér idén is központi hely, számos játék várja a gyermekeket!
(Fotó: O. Jakócs Péter)

A Kazinczy utcában a kézművesek asztalainál az vállalkozó kedvűek szebbnél szebb alkotásokat próbálhatnak ki, amelyek kiváló ajándéknak vagy emléknek bizonyulnak erről a gondtalan pár napról.

Készülnek a csigabigák a kézmüves utcában
(Fotó: O. Jakócs Péter)

S ahogy az már lenni szokott, a Rába kettős hídon ilyenkor sem autó, sem busz nem jár, a gyermekeké és a szülőké a terep, akik boldogan sétálnak, helyenként szaladgálnak a hangulatos „esernyőfelhő” alatt. Jó ötlet volt a „tető”, nem csak látványos, kicsi árnyékot is vet ebben a kánikulában.

A Rába kettős híd most csak a gyermekeké!
(Fotó: O. Jakócs Péter)

A Radó-sziget igazi Győrkőc-szigetté változik ilyenkor. Színpad, játékok, finomságok várják azokat, akik ezt a helyszínt választják. Aranyos hallani, ahogy a szülők győzködik a kicsiket: minél előbb hazaérnek, annál előbb jöhet a délutáni pihenő és utána becsszó' visszajönnek még! Nehéz meggyőzni a lurkókat, de azért néha az ő energiájukat is után kell tölteni egy kicsit…

A Radó-szigeten is rengetegen vannak, mindenre kíváncsiak a lurkók
(Fotó: O. Jakócs Péter)

A Bercsényi-liget Kuka Berci és a Győr+ Média főhadiszállása. Kollégáink és a GyőrSzol Zrt. munkatársai mindent megtesznek azért, hogy Kuka Berci ötpróbája során játékos formában ismertessék meg a gyermekekkel a környezettudatos magatartás. A kicsik megismerkedhetnek a fűtőeszközök előnyeiről és hátrányaival, szemetet horgászhatnak, hogy a „kapást” a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe tehessék, sőt, még kukára is dobhatnak a petpalackokkal.

Környezettudatos horgászás Kuka Berci ötpróbáján
(Fotó: O. Jakócs Péter)

A kézműves asztaloknál az újrahasznosítás remek lehetőségeivel találkozhatnak, hiszen kiderül, wc-papír gurgulából milyen klassz sárkányt lehet készíteni. Az állomásoknál különféle pecséteket kell összegyűjteni, amelyet ajándékokra válthatnak be azok, akik teljesítik Kuka Berci ötpróbáját.

Dobj kukára petpalackkal!
(Fotó: O. Jakócs Péter)

S naná, hogy maga Kuka Berci is a helyszínen van! Sokan pacsiznak vele, vagy készítenek közös fotót a kedves kis figurával, aki már sokakat megtanított a környezettudatos gondolkozásra!

Kuka Berci kolleginánk, Szilvi arcára is mosolyt csalt!
(Fotó: Havassy Anna Katalin)

A Győr+ Rádió kollégái is a helyszínen vannak! Horváth Zoli a technikai háttérért felel, míg Adorján Andi a jobbnál-jobb anyagot készít, amelyeket mindenki meghallgathat a Győr+ Rádióban. A szerkesztőségben egyébként Bajzát Zsuzsi tartja a frontot, aki nélkül szintén nem valósulhatott volna meg a rádiós kitelepülésünk. Ha szeretnétek találkozni kollégáinkkal, akkor keressétek őket Kuka Berci közelében!

Horváth Zoli felel a helyszíni bejelentkezés technikai hatteréért
(Fotó: Havassy Anna Katalin)

 

A Győrkőcfesztivál pedig továbbra is tart, az idő remek, senki ne hagyja ki! Azért azt javasoljuk, hogy a gyermekek fejére egy könnyű kis nyári sapkát érdemes adni, így a tűző nap is könnyebben elviselhetőbb lesz. Továbbá ajánlott a gyakori folyadékbevitel, amelyre a fesztivál több helyszínen is van lehetőség. Bárkinek kérdése lenne, bátran keresse a piros pólós, megkülönböztető kártyával felszerelkezett szervezőket és segítenek mindenben!

A tegnapi megnyitóról szóló cikkünket IDE kattintva olvashatják el, illetve a cikk végén galériát is találhatnak!

Szöveg: Havassy Anna Katalin
Fotók: O. Jakócs Péter és HAK
Nyitókép: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Győrkőc Fesztivál 2016 - szombat
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×