Praktikus egytálétel
Nagy Eszter, az RTL Klub Konyhafőnök 2 című műsorának harmadik helyezettje most egy hamisíthatatlan egytálétellel örvendezteti meg olvasóinkat.
Pörkölt marhapofából pirított nudlival
1,5 kg hagyma
70-80 dkg marhapofa
6 dl száraz vörösbor
3-4 gerezd fokhagyma
pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
kevés kakukkfű/ tárkony / rozmaring
A nudlihoz:
500 g burgonya
350 g liszt
1 db tojás
fél ek só
pirításhoz zsír
Pörkölt marhapofából pirított nudlival
A marhapofát nagyobb kockákra vágjuk és kevés, forró zsíron lepirítjuk. Mikor a húsokat alaposan körbesütöttük, hozzáadjuk az aprított hagymákat és fedő alatt 5-10 percig pároljuk. Az egészet alaposan összekeverjük, felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket és 2-2,5 óra alatt puhára főzzük. (Az elfőtt folyadékot vízzel, vagy alaplével folyamatosan pótoljuk, míg a húsok meg nem puhulnak)
A burgonyákat puhára főzöm és áttöröm. Mikor a krumpli langyosra hűlt, hozzáadom a tojást, a lisztet és a sót és tésztává gyúrom.
A masszából egyforma nudlikat szaggatok, ezeket sós vízben kifőzöm, majd forró serpenyőben zsíron átpirítom.
A pörköltöt házi csalamádéval együtt kínálom.