Praktikus egytálétel

Nagy Eszter, az RTL Klub Konyhafőnök 2 című műsorának harmadik helyezettje most egy hamisíthatatlan egytálétellel örvendezteti meg olvasóinkat.

Pörkölt marhapofából pirított nudlival

1,5 kg hagyma

70-80 dkg marhapofa
6 dl száraz vörösbor
3-4 gerezd fokhagyma
pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
kevés kakukkfű/ tárkony / rozmaring

A nudlihoz:
500 g burgonya
350 g liszt
1 db tojás
fél ek só
pirításhoz zsír

Pörkölt marhapofából pirított nudlival

A marhapofát nagyobb kockákra vágjuk és kevés, forró zsíron lepirítjuk. Mikor a húsokat alaposan körbesütöttük, hozzáadjuk az aprított hagymákat és fedő alatt 5-10 percig pároljuk. Az egészet alaposan összekeverjük, felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket és 2-2,5 óra alatt puhára főzzük. (Az elfőtt folyadékot vízzel, vagy alaplével folyamatosan pótoljuk, míg a húsok meg nem puhulnak)

A burgonyákat puhára főzöm és áttöröm. Mikor a krumpli langyosra hűlt, hozzáadom a tojást, a lisztet és a sót és tésztává gyúrom.

A masszából egyforma nudlikat szaggatok, ezeket sós vízben kifőzöm, majd forró serpenyőben zsíron átpirítom.

A pörköltöt házi csalamádéval együtt kínálom.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×