Pusztítás - emberekkel zsúfolt lelátóba csapódott egy repülőgép

A nevadai szerencsétlenségben legalább hárman meghaltak, és több mint félszázan megsérültek.

A lelátó szélére zuhant egy második világháborús repülőgép egy népszerű egyesült államokbeli légi bemutatón, a szerencsétlenségben legalább hárman meghaltak, s újabb közlések szerint több mint félszázan megsérültek.

 

A P-51 Mustang típusú repülőgép a Nevada szövetségi állambeli Renóban, helyi idő szerint péntek délután csapódott a lelátóba.

Egy szemtanú szerint a gép a harmadik körét repülte, amikor a pilóta elvesztette felette az irányítást és lezuhant. A pilóta mindent elkövetett azért, hogy ne a tömegbe csapódjon be, de ezt nem sikerült maradéktalanul elérnie.

 

Stephanie Kruse, a körzeti egészségügyi hatóság szóvivője elmondta, hogy a balesetben hárman meghaltak - köztük a pilóta -, s 56 sebesültet kórházba szállítottak. Ez utóbbiba nem tartoznak bele azok, akiket nem mentővel, hanem magángépkocsikon vittek a kórházba. Korábban 75 sérültről érkeztek hírek.

 

A pusztítást egy szemtanú úgy jellemezte, hogy a lezuhant gép szétrepülő alkatrészei sokak végtagjait csonkolták. A szerencsétlenül járt gépet egy idős - 74, más adatok szerint 80 éves - férfi, Jimmy Leeward vezette, aki tapasztalt versenypilóta volt, s néhány filmben kaszkadőrként szerepelt.

 

A baleset pontos oka egyelőre nem ismert, de a légi bemutatót szervező cég elnöke úgy vélte, a gép a jelek szerint motorhiba miatt zuhant le.

 

hirado.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×