Rekordszámú diák kalandozott Győr utcáin, terein

Rekordszámú diák kalandozott Győr utcáin, terein

Hétfőn véget ért a hatodik alkalommal, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ és a Győr+Média közös szervezésében megrendezett Arrabona évszázadai városismereti vetélkedő. A cél továbbra is az volt, hogy a résztvevő diákok megismerjék, felfedezzék, szeressék és óvják a városunkat.

Idén rekordszámú diák jelentkezett a vetélkedőre, 11 iskola 220 tanulója játszott velünk 55 csapatban. A Győr+ Hetilapban kéthetente, összesen öt 13+1 kérdéses totó jelent meg, az ezeket legjobban kitöltő csapatok kerültek az elődöntőbe, a döntőn pedig a legügyesebb tíz csapat mérte össze tudását a szentiváni művelődési központ csarnokában. A 6–7. osztályos diákok ezúttal is szórakoztató feladatokat kaptak Győrhöz kapcsolódóan.

 

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Rózsavölgyi László, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke a megnyitón elhangzottakat idézte, miszerint Győr szeretné elcsábítani a fiatalokat. „Biztos, hogy a város utcáin, terein már máshogy sétáltok át, és azokat a helyi legendákat is ismeritek már, amikről szüleitek lehet, hogy nem is tudnak. Úgy gyarapodtatok tudással, hogy közben észre sem vettétek, hogy éppen tanultok” – mutatott rá az informatív játék egyik hozadékára.

 

 

Az Arrabona évszázadai vetélkedő nyertesei:

Első helyezett: Időutazók, Gyárvárosi Általános Iskola

Második helyezett: Rókaszások, Arany János Angol-Német Kéttanítási Nyelvű Általános Iskola,

Harmadik helyezett: Barokk kisasszonyok, Gyárvárosi Általános Iskola

 

 

Szerző: Zoljánszky Alexandra

Fotó: Marcali Gábor

 

 

 

Csatolt galéria: Az Arrabona évszázadai vetélkedő döntője
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×