Roma hagyományok a konyhában

Roma hagyományok a konyhában

Nagy Eszter Creative Chef új sorozatot kezdett a Győr+ Televízión: lapunk Köztünk élnek című rovatának szereplőivel főz a következő időszakban.

Jakus László a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke, számos programban vesz részt az esélyegyenlőség jegyében. Az adás premierjét pénteken, 19:30 órakor láthatják a Győr+ Televízióban, amit később a tv.gyorplusz.hu weboldalon is visszanézhetnek, Jakus Lászlóról pedig februárban írtunk.

Vajda pecsenyéje cigánykenyérrel

15 dkg bacon

1 nagy fej lilahagyma

30 dkg paprika

10 dkg csemegeuborka

50 dkg szűzpecsenye

Só, bors

30 dkg liszt

Annyi víz, amennyit felvesz

Tejföl a tálaláshoz

 

A szüzet besózzuk és forró serpenyőben körbesütjük, majd félretesszük.

Ugyanabban a serpenyőben a bacont a hagymával kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és fedő alatt 5-6 percig pároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott csemegeuborkát, sózzuk, borsozzuk és a körbesütött húsokat körülbelül 5-8 percre visszahelyezzük.

A lisztet a vízzel és a sóval alaposan eldolgozzuk és kissé zsírozott serpenyőben kenyérlángost készítünk belőle.

A húsokat felszelve a lángosra helyezzük és a raguval nyakonöntve tálaljuk, tejföllel díszítjük.

Cigányrétes

4 db tojás

3 ek. porcukor

1 cs. vaníliás cukor

3 ek. búzadara

3 ek. finomliszt

40 dkg túró

3 ek. olaj

4 ek. tejföl

 

A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a búzadarát, a lisztet, a sütőport és az olajat. A túrót óvatosan keverjük hozzá, hogy ne törjön meg és kivajazott tepsiben készre sütjük.

 

Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×