Rubint Réka a lovaglást még nem kockáztatja meg

Rubint Réka a lovaglást még nem kockáztatja meg

Az aerobic és a futás mellett elkezdtem a férjemmel teniszezni is. Mindig szeretem más sportágban is kipróbálni magam, egyedül a lovaglást nem merem még megkockáztatni – mondja Rubint Réka, akivel a Shell győri rendezvényén beszélgettünk az ETO Parkban.

- Család, gyerekek, siker, ismertség... Mindez neked megadatott. Mi a legfontosabb érték az életedben?

- Az egészség a legnagyobb érték, hiszen anélkül a siker és a gazdagság sem élvezhető.

- Az egészség alapja, garanciája a te értelmezésedben és életmódodban elsősorban a mozgás. Melyik korosztálynak milyen mozgásformát ajánlasz?

 

- A fiatalok számára mindegyik sportot ajánlom, amiben örömüket lelik. Az idősebbeknek akár a kismama torna is megfelelő lehet. Édesanyám 53 évesen kezdett el mozogni, s 40 kilót fogyott. Én az aerobic és a futás mellett elkezdtem férjemmel teniszezni. Szeretem más sportágban is kipróbálni magam, egyedül a lovaglást nem merem még megkockáztatni.

 

- A saját gyerekeitekkel megszerettettétek-e az egészséges életmód örömeit?

- Ők ebben élnek, születésüktől fogva ezt látják tőlünk, így számukra természetes a mozgás és az egészséges táplálkozás. Lányom, Lara lovagol, a kis Norbi jól fut, a legkisebbiknél pedig majd elválik, hogy milyen sportot választanak.

- Győrben is lefutottad a 8 és fél kilométert? Neked is van izomlázad?

- Igen, mindig van.

 

- Hány éves korodig szeretnél futni?

- Hatvanöt évesen az unokáimmal együtt is futni szeretnék. Ez azonban szerencsére még odébb van.

 

- Sokunkban kialakultak a rossz szokások, melyeken nehéz változtatni az egészség érdekében. Hogyan lehet életmódot váltani, mi kell hozzá?

- Ez rossz megközelítés. Nem életmódot kell váltani, hanem egészségesen élni, s ez váljon az saját életmódunkká. A mozgás olyan rutin kell legyen, mint a reggeli fogmosás. A mozgás olyan, mint egy reggeli zuhany: távoznak a méreganyagok, a mozgás a depressziót is feloldja. Elismerem, az elindulás mindig nehéz, én sem mindig ujjongva indulok el futni, de megéri, mert utána jól érzem magam a bőrömben.

 

- A helytelen táplálkozást nem lehet kompenzálni a mozgással.

- Nem is lenne gazdaságos. Egy zacskó chips, vagy két deci kóla 50 perc, teljes erőből való futást követelne meg. Egyébként pedig az élelmiszeripar vonható felelősségre azért, hogy egyre többen és egyre fiatalabb korban válnak cukorbeteggé. Saját termékeinket azért terjesztjük országszerte, hogy azok hozzájáruljanak a testsúly csökkenéshez és ezáltal a túlsúly okozta problémák megszüntetéséhez. Az egészségtudatos életmódot 70 százalékban a táplálkozás, 30 százalékban pedig a sport határozza meg. Fontos, hogy a sportra és az egészséges táplálkozásra ne kényszerként, hanem örömforrásként tekintsünk.

 

Simon Barbara

 

A mai programról bővebben olvashatnak és képeket nézhetnek meg ITT.

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×