Sikeres vizsgát tett a tanárok nagy többsége

Sikeres vizsgát tett a tanárok nagy többsége

A Pedagógus I. és II. fokozat megszerzésére irányuló minősítési eljárások 2014 és 2016 között zajlottak, összesen 39 924 pedagógus tett minősítő vizsgát, és a vizsgák 91 százaléka sikeres volt - írja a Magyar Hírlap Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára tájékoztatására hivatkozva.

 

A sikertelenül vizsgázók - 264 Gyakornok és 3331 Pedagógus I. besorolású dolgozó - maradnak eddigi fokozatukban és fizetési kategóriájukban, két év múlva próbálkozhatnak újabb minősítési eljárással.

2014-2015-ben 7500-an szerettek volna bekerülni a Mesterpedagógus kategóriába, közülük csupán 3 tanárnak nem sikerült ez. A Kutatótanár fokozatot célzó minősítésen 125-en vettek részt, valamennyi eljárás sikeres volt. A 2016. évi minősítések eredményeinek összegzése még zajlik - közölte az államtitkár.

Amint azt a lap már korábban megírta, a 2018-ra megállapított pedagógusminősítési keretszám harmincötezer, a jelentkezések véglegesítése még tart, az oktatásért felelős miniszter június 20-ig dönt az eljárásban részt vevő pedagógusok köréről.

Fotó: Stiller Ákos

MTI

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×