Sikeres vizsgával búcsúztak az első végzősök

Sikeres vizsgával búcsúztak az első végzősök

„Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző” képesítést vettek át ünnepélyes keretek között a szakképzés első végzős évfolyamának tanulói az Audi Hungaria ÁMK-ban.

A 12 diák több bizonyítvánnyal a zsebében térhetett haza: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara állami szakmai vizsgabizonyítványa mellett a „Német duális szakképzés külföldön” elnevezésű tanúsítványt is megkapták, valamint a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara (DIHK) legmagasabb szintű oklevelét, amelyet a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) ügyvezető elnöke, Gabriel Brennauer adott át. A külföldön működő német iskolák tanulói közül először ők vehették át a Német Kultuszminiszter Konferencia angol nyelvvizsga-bizonyítványát is, amely igazolja a szakmához kapcsolódó angol nyelvű kompetenciájukat.

 

 

A duális kereskedelmi képzés – amelyre érettségizett, kiváló németnyelv-tudással rendelkező fiatalok jelentkezhetnek – az Audi Hungariával együttműködve, egy német–magyar kooperációs projekt keretében indult el 2017-ben. A két tanév során a diákok hetente két napot töltöttek az elméleti alapok elsajátításával az Audi Hungaria ÁMK-ban, majd három napot a partnervállalatok különböző területein dolgoztak, ahol gyakorlati tudásra tettek szert. A magas szintű, elsősorban német nyelven zajló duális oktatás során átfogó szakmai kompetenciákat szereztek a fiatalok.

A tanulók szorgalmuknak és személyes elkötelezettségüknek köszönhetően kimagasló eredménnyel vizsgáztak, ezáltal megalapozva sikeres szakmai jövőjüket.

 

 

Fotó: Audi

Koloszár Tamás

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×