Sikeres volt az újraélesztési rekordkísérlet Szombathelyen

Sikeres volt az a rekordkísérlet, amelyben együtt, egy időben száz diák gyakorolta az újraélesztést Szombathely főterén - tájékoztatta Angyal László, a szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetője pénteken az MTI-t.

A rekordkísérlettel a sok ember által egyszerre végrehajtott újraélesztési gyakorlat magyarországi rekordját kívánták megdönteni, és fel kívánták hívni a figyelmet arra a kezdeményezésre, amelynek során Szombathelyen mint a segítés városában harmincezer embert szeretnének megtanítani az újraélesztés alapvető fogásaira - közölte.

A 2011 októberében indított kezdeményezés Puskás Tivadarnak (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármesterének nevéhez köthető, aki civilben mentő főorvos.

A programba eddig már bekapcsolódott tizenegy helyi középiskola, kilenc általános iskola felső tagozatos diákja, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának rekreáció szakos hallgatói, de életmentő kiképzést kaptak a szombathelyi városi közgyűlés tagjai, a polgármesteri hivatal dolgozói és a helyi közterület-felügyelet munkatársai is.

Szombathelyen május közepéig 9600-an tanulták meg az újraélesztés alapismereteit.

 

(MTI)

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×