Sikeresen zárták az OB-t

Sikeresen zárták az OB-t

Az elmúlt héten az ország evezős társadalma szállta meg a Szegedi Olimpiai Központban. Az idei országos bajnokság már a 118 volt a sorban, ahol négy napon keresztül küzdöttek a sportolók, köztük természetesen a Győri Atlétikai Club evezőseivel.

A csütörtöki versenynapon a riói olimpián szerepelt Juhász Adrián, Simon Béla kormányos kettes, a papírformát igazolva, győzött az ob-n. A két női számban - kormányos nélküli négyes és könnyűsúlyú négypár - a csepeliek diadalmaskodtak, igaz, utóbbi számban az U23-as magyar válogatott ért elsőként a célba, de a kiírás értelmében országos bajnoki címet nem nyerhettek. A nap negyedik aranyérmét a győriek könnyűsúlyú kormányos nélküli négyese érdemelte ki.

 

Férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes: Győri Atlétikai Club (Forrai Dávid, Révész Zoltán, Lovass Márk, Szigeti Roland)

 

A második napon az egypárok viadalában Galambos Péter nyert. A váciak vb- és Eb-ezüstérmese több mint négy másodperccel bizonyult gyorsabbnak a riói olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúznál. A Külker Evezős Klub Óbuda két sikert is elkönyvelhetett: a férfiaknál könnyűsúlyú négypáregysége, a nőknél egypárban Gadányi Zoltána diadalmaskodott. A férfiak kormányos nélküli kettes viadalában a "Tisza" Evezős Egylet, a nőknél a Danubius Nemzeti Hajós Egylet párosa ért elsőként célba.

 

Egy nappal később Galambos a könnyűsúlyú egypárok versenyét is megnyerte, ám erre a napra már újabb győri siker is jutott. A GYAC szombaton három aranyérmet könyvelhetett el: egységei közül első lett a kormányos és kormányos nélküli négyese, valamint a könnyűsúlyú nyolcasa.

 

Férfi kormányos négyes: Győri Atlétikai Club (Bedők Gergely, Papp Gergely Márton, Ocsenász Gergő, Sőnfeld Álmos, kormányos: Csorba Dániel)

Férfi kormányos nélküli négyes: Győri Atlétikai Club (Ocsenász Gergő, Papp Gergely Márton, Bedők Gergely, Sőnfeld Álmos)

Férfi könnyűsúlyú nyolcas: Győri Atlétikai Club (Bajcsi Bertold, Holpert András, Lovass Márk, Forrai Dávid, Révész Zoltán, Szigeti Roland, Szakács Bálint, Kiss Gábor, kormányos: Kiss Bence)

 

 

A zárónapon sem maradtunk Rába-parti siker nélkül, hiszen a férfiaknál a győri, a nőknél a csepeli nyolcas diadalmaskodott. A férfiaknál négypárban az U23-as magyar válogatott ért elsőként a célba, de a kiírás értelmében az egység tagjai nem nyerhettek országos bajnoki címet, így a versenyben második mohácsiaké lett az aranyérem.

 

Férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes: Forrai Dávid, Szigeti Roland (Győri Atlétikai Club)

Férfi nyolcas: Győri Atlétikai Club (Bedők Gergely, Forrai Dávid, Ocsenász Gergő, Papp Gergely Márton, Priváczki-Juhász Ákos, Sőnfeld Álmos, Szabó Bence, Szigeti Roland, kormányos: Kiss Bence)

Női könnyűsúlyú kétpár: Németh Mercédesz Anita, Fürnstall Dzsenifer (Győri Atlétikai Club)

 

 

Fotó: Magyar Evezős Szövetség – Czucz Bálint

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×