Egyre több halálos áldozata van az alexandriai balesetnek - frissítve

Egyre több halálos áldozata van az alexandriai balesetnek - frissítve

Összeütközött két személyszállító vonat az egyiptomi Alexandriában pénteken. Az egészségügyi minisztérium legfrissebb tájékoztatása szerint a balesetben 49 ember meghalt, több mint száz megsérült.

13:50:

49-re emelkedett a pénteki alexandriai vonatszerencsétlenség halálos áldozatainak száma - közölte az egyiptomi állami televízió szombaton.

Az ütközésben több mint 120-an sérültek meg. Az egészségügyi minisztérium korábban arról tájékoztatott, hogy 36-an életüket vesztették, amikor egy Kairó és Alexandria között közlekedő gyorsvonat hátulról belerohant egy Port-Szaídból Alexandriába tartó, várakozó szerelvénybe egy állomáson. Az ütközés következtében kisiklott a gyorsvonat mozdonya és a másik szerelvény két hátsó vagonja.

Korábban az állami televízió 18 halottról és 58 sebesültről adott hírt, míg rendőrségi és orvosi források 21 halottról és 55 sérültről tájékoztattak.

A MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség szerint a Kairó és Alexandria között közlekedő gyorsvonat hátulról beleütközött egy Port-Szaídból Alexandriába tartó szerelvénybe. Az ütközés következtében kisiklott a gyorsvonat mozdonya és a másik szerelvény két hátsó vagonja. A legvalószínűbb ok hibás váltóállítás lehetett.

A szerencsétlenség helyszínére érkezett mintegy 30 mentőautó, és odaküldtek egy nehéz darut is, hogy a kisiklott járműveket visszaemelje a sínekre.

 

MTI

Kép: MagyarNemzet

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×