Sokan zárták a nyarat az Alphaville koncertjével - fotókkal

Sokan zárták a nyarat az Alphaville koncertjével - fotókkal

Az idei Nyárzáró koncertre az időjárás még kánikulát varázsolt, így minden adott volt egy igazán színvonalas és jó hangulatú bulihoz. A fellépő az máig sztárzenekarnak számító Alphaville volt. Már most érdemes leszögezni, felejthetetlen nyáron vagyunk túl.

A X. Bornapok javában tart, ma is sokan választották programnak a Széchenyi és a Dunakapu téri faházakat. Az igazi nagy durranást azonban az este 9-kor kezdődő Alphaville koncert jelentette, amelyre a Városháza előtt kerül sor. Az közönséget Borkai Zsolt polgármester köszöntötte:

– Néhány hete ért véget az EYOF Győrben, amelyre önök közül is biztosan sokan ellátogattak – kezdte a város első embere. – Úgy gondolom mi győriek és magyarok is büszkék lehetünk arra, hogy egy ilyen rendezvény részesei lehettünk. Köszönöm szépen önöknek is a támogatást. Sokszínű, szép és gazdag kulturális nyarat szerettünk volna, s ez úgy vélem sikerült is. Nagyon gyorsan elreppent az idei nyár, most pedig eljött hozzánk az Alphaville. Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok a mai estére – zárta Borkai Zsolt.

A zenekar pedig átvette a színpadot és felcsendültek azok a dallamok, amelyekért az 1980-as években milliók rajongtak világszerte. A varázs mára sem csitult, annak ellenére, hogy a zenekar tagjai cserélődtek néhányuk felett egy kicsit az idő is elszállt. Jöttek viszont az örökifjú dallamok,a közönség pedig egyre inkább átvette a hangulatot. Persze a legnagyobb sikert a Forever Young és a Big in Japan érte el, erre vártak a legtöbben.

Az Alphaville mozgalmas, jó koncertet adott Győrben, akik szeretik a modernesített szinti-popot, azoknak remek estéjük volt. A zenekar egyébként kissé elkalandozott a rockosabb hangzásvilág felé is, de a nézők erre is jól reagáltak. A vissza-taps is megvolt, úgyhogy kimondható: sokan és nagyon jót buliztak ma este is a győri Nyárzárón.

Az ilyenkor szokásos tűzijáték sem maradhatott el, amely kicsiknek és nagyoknak is egyaránt kedvence. Az égi fényjáték hosszú percekre lebilincselte a tekinteteket. Ezt a nyarat tehát lezártuk, de a Bornapok programjai még folytatódnak!

Fotók: Marcali Gábor és O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Nyárzáró koncert - Alphaville
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×