Sopronból kapták a legtöbb riasztást a tűzoltók - fotók

Sopronból kapták a legtöbb riasztást a tűzoltók - fotók

A szerdai számos (30) beavatkozás után, csütörtökön reggeltől is egész az esti órákig tartottak a viharos idővel kapcsolatos tűzoltói beavatkozások Győr-Moson-Sopron megyében, a legtöbb riasztás Sopronból érkezett.

Leginkább kidőlt fák okoztak gondot, de lógó és a környezetét veszélyeztető reklámtábla eltávolítását is végezték a tűzoltók.  Sopronban több óvoda  és egy iskola udvarán is beavatkoztak az egységek, letört ágakat, kidőlt fákat távolították el, amelyek akadályozták a közlekedést, vagy veszélyeztették az arra járókat.

Hivatásosok és önkéntesek is segítettek ahol kellett

A délutáni órákban Győrben is több útra dőlt fához riasztották a tűzoltókat, aztán az esti órákra javult az időjárási helyzet, így a nap folyamán összesen negyvenszer riasztották megyénk tűzoltóit, a hivatásosok munkáját több helyen az önkéntes tűzoltók is segítették.

A hóesés és a szél is keserítette az életet

Reggelre, szinte minden fogyasztónál visszaállt az áramszolgáltatás is, így lassan úgy tűnik, hogy sikerült megküzdeni a tavaszi téllel. A mai napra már a napsütés is megérkezett, bár a hőérzet a csípős szél miatt még igencsak hideg.

Fotó: Katasztrófavédelem

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×