Sporttörténelmi kick-box Eb-t rendeznek városunkban

Sporttörténelmi kick-box Eb-t rendeznek városunkban

Kevesebb, mint egy hónap múlva kezdődik az Audi Aréna Győrben az idei utánpótlás kick-box Európa-bajnokság, amelyet augusztus 26. és 31. között rendeznek.

A verseny – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által tavaly elismert kick-box világszövetség – a WAKO története eddigi legnagyobb korosztályos kontinensviadalának ígérkezik: mintegy 2000 fiatal sportoló indulása várható.

A két évvel ezelőtti, szkopjei Európa-bajnokságon a sportág közel 1400 tehetsége lépett tatamira és szállt ringbe, ezzel szemben Győrben 35–40 ország kick-boxosára számítanak a szervezők.

Különlegesség, hogy most először mutatkozik be világversenyen a gyermek korosztály, hiszen a pointfighting szabályrendszerben már a 7–9 évesek is küzdhetnek. Az utánpótlás Eb-n a gyermekeken kívül kadet1 (10–12 évesek), kadet2 (13–15) és junior (16–18) korosztályú versenyzők indulnak.

A két évvel ezelőtti, budapesti felnőtt világbajnoksághoz hasonlóan, Győrben is bemutatkozik a sportág mind a hét szabályrendszere, nyolc tatamin és három ringben bonyolítják le a küzdelmeket hat napon keresztül. Az egyes súlycsoportokban országonként két sportoló nevezhető, ennek köszönhetően több mint 150 fős magyar válogatottat állít csatasorba a hazai szövetség. A hazai fiataloktól ezúttal is éremeső várható, akárcsak a legutóbbi Európa-bajnokságon. A szkopjei kontinensviadalon 2017-ben 20 arany-, 22 ezüst- és 30 bronzéremmel minden idők legjobb szereplését produkálták kick-boxosaink.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×