Stílus, egyediség, belváros - Rakpart22

Stílus, egyediség, belváros - Rakpart22

Megkezdődtek a győri történelmi Belvárostól néhány percnyire épülő Rakpart22 társasház kivitelezési munkálatai.

 

A Móricz Zsigmond rakparton megvalósuló ingatlan beruházás során modern, magas műszaki színvonalon kivitelezett lakásokat és földszinti, utcára nyíló üzlethelyiségeket alakítanak ki. A társasház egyik legfőbb előnye a környék kiváló infrastruktúrája. Városközponthoz közeli elhelyezkedésének köszönhetően néhány perc sétával elérhető a Belváros és a Duna part.

„A tervezés során arra törekedtünk, hogy élhető, funkcionálisan hatékony és átgondolt alaprajzokat hozzunk létre. A liftes lépcsőházakban 30-84 m2-es, napfényes, praktikus elrendezésű lakásokat alakítottunk ki, így mindenki megtalálhatja az élethelyzetének leginkább megfelelő otthont” – mondta el Ruppert András, a társasház terveit készítő Olla Architect Studio vezető építész tervezője és hozzátette, a nyugati oldalon fekvő garzonépületet külső függőfolyosós közlekedési rendszerrel tervezték meg, melynek nyílászárói szakértő által mért zajterhelés alapján meghatározott szerkezetek. A keleti oldalon, a középfolyosós kialakítású épületrészben kaptak helyet a nagyobb alapterületű, nyugati vagy keleti tájolású otthonok. A két, rakpartra merőleges épülettest a Duna felé megnyílik, közrefogva az 1.200 m2 alapterületű belső, zárt udvart. A lomblevelű örökzöldekkel, törpefákkal beültetett díszkert a lakók kényelmét hívatott szolgálni.

Ruppert András elárulta, a társasház alatt 100 darab gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázst is kialakítanak, melyet délről, a Türr István utca felől lehet majd megközelíteni.

„A 2020-ban bevetni kívánt energetikai szabványnak megfelelően méreteztük a rétegeket. Az épület 30 cm vastag tégla falazata 20 cm külső oldali hőszigetelést kap, valamint 3 rétegű hőszigetelt nyílászárókat építünk be” – fejtette ki az építész és hangsúlyozta, az épület egyediségét többek között az adja, hogy minden egyes lakáshoz tartozik – többségében a belső kertre néző – erkély. Ezek kialakításakor az intimitásra, az épület belvárosi elhelyezkedéséből fakadó nyüzsgés feloldására törekedtek. Loggiákat terveztek, melyek szuverén módon működnek, átlátásoktól és áthallásoktól mentesen tölthetnek időt a lakók a szabad levegőn.

Az épület fiatalos megjelenését a falfülkék színezése, a korlátok anyaga, a közös használatú helyiségek arculati megjelenése mellett a belső udvar oldalában kialakított privát biciklitároló is erősíti. Az ingatlanok átadására 2019 év elején kerül sor. A lakások értékesítése folyamatos, az érdeklődők a győri Jókai utcai OTP Ingatlanpontban kaphatnak részletes információkat. A kiváló adottságokkal rendelkező ingatlanok egyedülálló befektetési lehetőséget is biztosítanak, a bérbe adhatóság Győr folyamatos fejlődésének köszönhetően garantált. (x)

www.rakpart22.hu
F
otó:Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×