Súlyos büntetés a DVSC-nek

Súlyos büntetés a DVSC-nek

A DVSC-TVP női kézilabdaklubot ötmillió forintos pénzbírsággal és három zárt kapus mérkőzéssel sújtotta a magyar szövetség (MKSZ) rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt.

A debreceni klub honlapjának szerdai beszámolója szerint az MKSZ a január 20-án Érden lejátszott Magyar Kupa-mérkőzés miatt szabta ki a súlyos büntetést.

„A DVSC Kézilabda Kft. vezetése a rasszista megnyilvánulásokat elítéli, s minden eszközzel megpróbálja elérni, hogy a jövőben mérkőzéseinken ne forduljon elő hasonló eset” – áll a közleményben. Hozzáteszik, hogy a szankcionált események nem hazai pályán történtek, azaz nem a debreceni klub volt a mérkőzés rendezője, így semmilyen ráhatásuk nem volt a rendbontás megszüntetésére.

„Klubunk a büntetés tényét elfogadja, ám annak mértékét túlzónak tartja, hiszen hasonló súlyosságú büntetés példa nélkül áll a magyar kézilabdázás történetében. A DVSC Kézilabda Kft. a határozat ellen fellebbezéssel él” – szögezik le.

A szankció a másodfokú határozat után lép életbe, így a zárt kapus meccsekre vonatkozó döntés a debreceniek következő két hazai találkozóját, a Győr és a Kecskemét elleni mérkőzéseket nem érinti.

 

MTI

Kép: 24.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×