Szakképzési Díjat kapott a győri Lukács-iskola

Szakképzési Díjat kapott a győri Lukács-iskola

Kimagasló szakmai elismerésben részesült a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a szakképzés népszerűsítéséért folytatott kiemelkedő munkájáért.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2013-ban alapította a Szakképzési Díját.A Kamara azt vallja, hogy a korszerű szakképzés a vállaltok és az iskolák együttműködésén alapszik. A díj célja, hogy a kiemelkedő projektek és kezdeményezések méltatásával hozzájáruljon a szakmai képzés színvonalának emeléséhez és társadalmi megbecslésének fokozásához. Egyúttal ösztönözni a vállalatokat, hogy vállaljanak nagyobb szerepet a szakképzésben. A díjra pályázhatnak cégek, vállaltok, iskolák, civil szervezetek és magánszemélyek.

A díjat három kategóriában ítélték oda:

1. „Motiváció”- a szakképzés társadalmi elismertségét szolgálja

2. „Innováció”- a szakképzés különböző szereplőinek együttműködése a hatékonyság érdekében

3. „Kooperáció”- új módszerekkel, eszközökkel, eljárásokkal gazdagítja a szakképzést

A Győri iskola a „Motiváció” kategóriában a „Challenging Learning” projektjével nyerte el  díjat.  Az intézmény nem titkolt szándéka, az oktatott szakmák népszerűsítése a pályaválasztás előtt álló általános iskolás korosztálynak a projekteken, kutatási prezentációkon keresztül.

A díjnyertes projektet Pölöskei Gáborné a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár mutatta be. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.

 

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×