„Számomra misszió, hogy Győr még színesebb legyen”

„Számomra misszió, hogy Győr még színesebb legyen”

Sting világhírű slágere után szabadon, egy angol–magyar fiatalember Győrben. Paris Noble rendezvényszervezéssel és üzletfejlesztéssel foglalkozik a megyeszékhelyen, pedig a napvilágot Middlesbrough-ban látta meg annak idején. Az angol édesapa és magyar édesanya gyermeke először húsz éve tette át székhelyét Magyarországra.

„Anyukám magyarul, apukám angolul beszélt hozzám gyerekkoromban, ez pedig óriási előnyt jelent máig. Szerencsés vagyok mindkét nyelvvel” – hangsúlyozza beszélgetésünk elején Paris Noble, aki itthon is nagy hasznát veszi nyelvtudásának. Gyerekkorában az angol és a magyar mellett a francia nyelvvel is megismerkedett, mivel az édesapja munkája gyakran járt utazással, így rövid időre Franciaországba költöztek. Amikor a család először Magyarországra érkezett, Dunaújváros felé vette az irányt, ahol a kis Paris óvodába járt. Az általános iskola viszont már egy másik városban várt rá, hiszen a kilencvenes évek végén Pápára költöztek. „A nevemen sokszor élcelődtek a diáktársak, és állandóan arra kértek, hogy mondjak valamit angolul” – emlékszik vissza az iskolás évekre Paris Noble, majd hozzáteszi: „a nevem miatt máig történnek furcsa esetek. Sokszor azt hiszik a közösségi oldalakon, hogy álnevet használok, és az ételrendelésnél is rendszeresen akadnak problémák.”

Paris Noble 2003 óta lakik Győrben, az eltelt másfél évtizedben pedig igazi otthonra talált az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városában. Persze ahogy szokták mondani, az élet nagy rendező, az élete pedig úgy alakult, hogy 2008-ban vissza kellett térnie Angliába. Végül négy évig lakott szülőhazájában, amelyből az utolsó esztendőt már egyedül, Londonban töltötte. 2012-ben tért vissza Győrbe, ahol egy gördeszkamárka felfuttatásával foglalkozott, az ehhez kapcsolódó rendezvény pedig ráhelyezte arra az útra, amelyen ma is jár. „Nagyon hálás vagyok a Rómer Háznak és Grászli Bernadettnek, hiszen ő adott először lehetőséget arra, hogy rendezvényt szervezzek” – emeli ki Paris Noble, aki részben rendezvényszervezőként dolgozik, továbbra is a Rómer Háznál. „Főként zenei rendezvényeket hoztam tető alá, de kiállítások lebonyolításából is kivettem a részemet.” Saját bevallása szerint sokat tanult a rendezvényszervezésből, mert az egyik legsokrétűbb szakmának tartja. „Ha nincs elég pénzed, mindent magadnak kell intézni. Marketing, grafika, szervezés, posztolás, és akkor a szervezőn kívülálló tényezőket még nem is említettem” – magyarázza Paris Noble, aki nemrég egy számára új rendezvény lebonyolításában is kipróbálta magát. Az Ideathon Győr 2.0 elnevezésű ötletversenyt márciusban tartották meg azzal a céllal, hogy a régió innovatív ötletei tovább fejlődhessenek, és akár meg is valósuljanak a későbbiekben. „Egyre többet foglalkozom az önfejlesztéssel, és talán nem véletlen, hogy tavaly óta egy jegyértékesítéssel foglalkozó startupnál dolgozom üzletfejlesztőként. A startupok világa rendkívül izgalmas, Győr pedig jó pozícióban van, mert az itteni startup-élet egyre nagyobb fordulatszámon pörög.”Az üzletfejlesztő-rendezvényszervező sokat dolgozik azért, hogy a tervei megvalósuljanak, de a legfontosabb tervét továbbra sem veszíti szem elől. „Márciusban megszületett az első fiúgyermekünk, és háromgyermekes családapaként több minőségi időre lenne szükségem, amit velük tölthetek. Közben viszont azért is dolgozom, hogy még színesebb legyen a város, ahol felnőnek” – mondja Paris Noble. Ha ezek után valaki úgy gondolja, hogy ő is kedvet kapott, és hasonló munkakörben szeretne kiteljesedni, tartsa szem előtt Paris zárógondolatait. „A szakmámban szinte kötelező a dolgok mélyére ásni, napszaktól függetlenül. Legyen szó akár zenéről, marketingről, vagy a személyes fejlődésről. Számomra a legnagyobb stressz, a nyolctól négyig tartó munka.”

Szerző: Kaszás Kornél
Fotó: Marcali Gábor

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×