Borkai Zsolt polgármester Szenes Iván Közéleti Díjat kapott

Borkai Zsolt polgármester Szenes Iván Közéleti Díjat kapott

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Szenes Iván tiszteletére az ingyenes emlékkoncertet szeptember 9-én, a budapesti Szenes Iván téren. Az est folyamán Szenes Iván Művészeti Díjakat is átadtak. A Szenes Iván Közéleti Díjat Győr város és Borkai Zsolt polgármester nevében Radnóti Ákos alpolgármester vette át.

Az emlékkoncerten három generáció – Szenes Andor, Szenes Iván és Szenes Andrea – dalai csendültek fel a legendássá vált találkozások terén. A generációkat összekötő, töretlen sikerű dalokat Bodrogi Gyula, az Apostol együttes, Koós János, Dékány Sarolta, Opitz Barbi, Burai Krisztián, Zalatnay Cini, Bokor Marianne, Kocsis Tibor, Aradszky Marci, Fási Ádám, Fási Zsüliett, Nyári Károly, Nyári Edit, Nyári Alíz, Mészáros János Elek, Postás Józsi, Vastag Tamás, Korda György és Balázs Klári előadásában hallhatta a közönség.

Az est keretében adták át a Szenes Iván Művészeti Díjakat is. Idén a Szenes Iván Életműdíjat Zalatnay Sarolta kapta, akivel együtt megnyertek több nemzetközi dalfesztivált és olyan Szenes slágereket vitt sikerre, mint a Tölcsért csinálok a kezemből, a Félteni kell vagy a Hosszú forró nyár. Vastag Tamás idén Szenes Iván Művészeti díjat kapott a Szenes slágerek hithű előadásáért. Burai Krisztián elsőként kapott dalszerzői munkásságáért Szenes Iván Művészeti díjat. A dalköltő kedvencét, a Hosszú az a napot dolgozta fel és adta elő Opitz Barbival közösen, aki a Kornay Marianne-Szenes elismerést kapott a Szenes slágerek legifjabb generációhoz történő eljuttatásáért.

Idén először került sor a Szenes Iván Közéleti Díj átadására, amelyet Győr városa és Borkai Zsolt polgármester nevében Radnóti Ákos alpolgármester vett át, aki beszédében arról az örömteli hírről is beszámolt, hogy Győr egyik parkját hamarosan Szenes Iván parknak nevezik el.

„Idén először a győri Adyvárosban is megrendeztük a Szenes Iván Emlékkoncertet. Hatalmas tömeg látogatott ki a rendezvényre, amelyik óriási sikerrel zárult. Kezdeményeztük, hogy a koncert helyszíne, emléket állítva a dalköltő munkásságának, a Szenes Iván park elnevezést viselhesse. Jövőre is ugyanitt tervezzük az emlékkoncertet.„

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×