Szent László-napok Győr belvárosában

Szent László-napok Győr belvárosában

Zarándoklat és találkozás, hagyomány és élmény, hit és öröm – ezekkel a hívószavakkal szervezi a Győri Egyházmegye Szent László király jubileumi évének kiemelt eseménysorozatát Győr belvárosában.

A program:

Június 25. vasárnap

22.00 Orgona- és kamarazenei koncert a Szent László-napok vigíliáján, fellépnek a Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének oktatói és hallgatói – Helyszín: győr-révfalui Szentháromság-templom.

Június 26. hétfő

10.00 – 17.00 Tudományos konferencia, könyv- és filmbemutató – Helyszín: Richter János Hangverseny- és Konferenciaterem (Aradi vértanúk útja 16.).

17.00 Illei János Salamon király, Lászlónak foglya című zenés történeti játékát előadja a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Boldog Özséb Színtársulata. Rendezte: Horváth-Simon Eszter és Godena Albert. Helyszín: Richter János Hangverseny- és Konferenciaterem.

18.30 Ünnepi vesperás Veres András győri megyéspüspök vezetésével – Helyszín: Győr, Dunakapu téri szabadtéri színpad.

20.00 Bogányi Gergely és a Győri Filharmonikus Zenekar koncertje, vezényel: Berkes Kálmán – Helyszín: Dunakapu téri szabadtéri színpad. A koncertet Kiss Gy. László tárogatóművész szerenádja követi a Püspökvár tornyából.

Június 27. kedd

10.00 –13.00 Ünnepi szentmise és hagyományos körmenet a Szent László-hermával Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezetésével. A szentmisén koncelebrálnak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai, valamint a szomszédos országok püspöki konferenciáinak képviselői. A szentmise helyszíne: Dunakapu tér. A szentmisét követő körmenet útvonala: Dunakapu tér – Jedlik Ányos utca – Széchenyi tér – Kazinczy utca – Bécsi kapu tér – Káptalandomb.

17.00 A hegykői Szent Mihály-templom kórusának és a győri Nagyboldogasszony-székesegyház Palestrina-kórusának egyházzenei áhítata. Az áhítaton közreműködik Baross Loretta (ének), Cziglényi László (orgona), Pőcz Ákos (kürt), Soleczki Szilárd (klarinét). Vezényel: Bak Lilla kórusvezető és Katona Tibor kántor-karnagy. Helyszín: az orsolyita nővérek Szent Anna-temploma (Apáca utca 41.).

19.00 A Ghymes együttes koncertje – Helyszín: Dunakapu téri szabadtéri színpad.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×