Szentmisével ünnepelték a 250 éves templomot

Szentmisével ünnepelték a 250 éves templomot

Különleges szentmisén vettek részt a hívek szombat délután Gyirmóton, amelyet a 250 éves Szent László-templom tiszteletére rendeztek.

Az ünnepi szentmisén a helyi plébános köszöntötte a jelenlévőket. Dr. Balázs Tamás elmondta, idén komoly anyagi lehetőségeik nyíltak templomuk felújítására. Hozzátette, mindannyian nagy reményt fűzhetünk a munkálatokhoz, amelyeknek hála még gyönyörűbbé válhat Isten háza.

 

 

Dr. Veres András győri megyés püspök beszédében úgy fogalmazott, a településrész Szent László oltalma alatt él, őseink így akarták, s ennek ma is jelentősége kell, hogy legyen a lakosság életében. Méltatta a szent király életét és munkásságát, amivel úgy véli, a mai magyar embereknek is üzen.

 

 

A 250 éves jubileum alkalmából Borkai Zsolt polgármester is köszöntötte a gyirmóti híveket. A városvezető beszédében kiemelte, kiváló közösség formálódott Gyirmóton, amely közel fél évszázada Győrhöz is ezer szállal kötődik. Kifejtette, a kellemes környezet, a természet közelsége, a jó elérhetőség, az emberek közvetlensége is különlegessé teszik ezt a városrészt, de nem csak a közösségi élet, a hitélet is szerves része Gyirmótnak, ahogy ezt az évforduló is bizonyítja.

 

 

Az ünnepi szentmise részeként a hívek körmenetet tartottak, majd a 250 éves templom udvarán dr. Veres András püspök áldotta meg a szent korona másolatát, amely Gasztonyi László, a Vill-Korr tulajdonosának felajánlásából ékesíti Gyirmótot.

 

Gy.P.

Fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: 250 éves a gyirmóti Szent László-templom
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×