Szeptember 11. kutyahősei

Szeptember 11. kutyahősei

Tizenhét évvel ezelőtt történt az a katasztrófa, amely beírta magát mindannyiunk emlékezetébe. Azt azonban kevesen tudják, hogy 2001. szeptember 11-én, a New York-i World Trade Center ikertornyainak leomlása után nemcsak rendőrök és tűzoltók érkeztek a helyszínre, hogy életeket mentsenek, több száz kutya is segített felkutatni a túlélőket és az elhunyt áldozatokat.

A tizenhét évvel ezelőtti terrortámadást követően a New York-i tűzoltóság kétszáz egysége érkezett a helyszínre. A rengeteg tűzoltó mellett katasztrófavédők és rendőrök is bekapcsolódtak a mentési folyamatokba, sőt: német juhászok, labradorok, golden retrieverek és border collie-k is ott voltak, és akár napi tizenkét órán át dolgoztak, kockáztatva életüket a túlélőkért.

 

 

De nemcsak a terorrtámadás áldozatait mentették meg, azokat a dolgozókat is, akik embert próbáló, sokszor reménytelen körülmények között harcoltak mások életéért. Ezek az állatok ugyanis terápiás kutyaként is szolgáltak, a rendőrök és tűzoltók játszhattak velük a szünetekben, s erőt kaptak tőlük, hogy ne adják fel.

 

 

Ezek a kutyahősök többnyire egy évvel a terrortámadás után el is pusztultak tüdőrákban a mentés közben belélegzett mérges gázok és az azbesztszennyezés miatt.

 

 

A leghosszabb élete egy golden retrievernek volt, ám ez a bátor négylábú is meghalt 2016-ban.

 

Forrás: NLCafé

Fotó: Pinterest

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×