Szívbeteg és állami gondozott gyerekeket támogattak

Szívbeteg és állami gondozott gyerekeket támogattak

Egy öt hónapos és egy másfél éves határon túli gyermeken segített a Győr Rotary Asztaltársaság, a Gift of Life (Adj életet ajándékba) elnevezésű kiemelt programon keresztül.

„A magyar Rotary Clubok és támogatóik összegyűjtöttek egy összeget, amit a Global Grant pályázaton keresztül a nemzetközi Rotary klubok szövetsége megduplázott. Ebből a pénzből a született szívbetegségben szenvedő, határainkon túl élő gyermekek műtétjét finanszírozzák Magyarországon” – mondta el Heim Gábor.

Máté szüleivel

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a győri Rotary asztaltársaság is már több alkalommal. Az elmúlt években a Szörpintő és a Parkolófutam bevételének felével és a karácsonyi Kincskereső kisködmön előadáson összegyűlt pénzzel járultak hozzá a Gift of Life-hoz. „Fontosnak találjuk, hogy tudassuk a győriekkel, hogy ők is segítettek két kisgyerek gyógyulásán” – hangsúlyozta Heim Gábor.

Fülöp Sándor öt hónapos székelyudvarhelyi és Petyár Máté Barnabás másfél éves nagyváradi kisfiú a napokban elhagyhatta a kórházat, a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet. Fülöp Sándort dr. Fésűs Gábor hajdani győri bencés diák, szívsebész operálta egy mellkasműtéten, míg Petyár Mátét dr. Ablonczi László főorvos katéterezte.

 

Sanyi édesanyjával


Tartósélelmiszer-gyűjtést szervezett a Rotary Club Győr-Rába a múlt hétvégén. „A gyűjtésbe klubtagjainkat, győri középiskolásokat is bevontunk a közösségi szolgálat keretében. A húsvétot megelőző projekt célja a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ lakóinak megajándékozása volt. Az akció sikeres volt, nagy mennyiségű tartós élelmiszer és édesség átadásával tehettük szebbé az intézmény lakóinak napjait. Nagyon jó volt tapasztalni az emberek segítőkészségét, jó szándékát, ezért klubunk úgy döntött, hogy a projektet többször is ismételni fogjuk idén” – mondta el Kottán Péter, a Rotary Club Győr-Rába elnöke.


GYP

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×