Sztárzenekarok a nyárnyitón

Sztárzenekarok a nyárnyitón

Formabontó lesz az idei nyárnyitó, mivel kétnaposra szervezte az önkormányzat. Péntek és szombat este is ismert zenekar szórakoztatja a közönséget: először a Magna Cum Laude, utána a Kowalsky meg a Vega lép színpadra.

Rendhagyó koncertet ad június 15-én, pénteken 21 órától a Magna Cum Laude zenekar, a Virtuózok című tévéműsor két győztesével. A crossover stílus egyébként sem áll távol a bandától, most a győriek is hallhatják a zenei csemegét. „Nagyon nehéz volt megtalálni a hangsúlyt, mivel két fantasztikus szólistáról van szó, és nem egy kamarazenekarról. Úgy vélem, sikerült megtalálni a középutat, hihetetlen inspiráló ezekkel a srácokkal együtt játszani” – mondta el Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese és frontembere.

Lugosi Dániel „Ali” klarinétművész, érthetően nem kis lelkesedéssel várja a fellépést, ám már a próbákat is felfokozott állapotban élte meg. „Nagyon jó hangulatban telnek a próbák, a crossover igazi ünnepe lesz a koncert. Reméljük, tetszeni fog a közönségnek! Mi igyekszünk minél jobban odatenni magunkat” – nyilatkozta a fiatal muzsikus.

A nagybőgővirtuóz Kökény Tamás is elismerően szólt Mező Misiékről, s ahogy fogalmazott, kiskora óta figyeli a zenekart. „Amikor megkerestek, hogy játsszunk együtt, egy kikötésem volt: a Vidéki sanzon című dalt el kell játszanunk, mert nekem az a kedvencem.

 

 

Szombaton ugyanúgy 21 órára várnak mindenkit a Dunakapu térre, ahol a Kowalsky meg a Vega ad egész estés koncertet. A 15 éves jubileumát ünneplő banda a Budapest Sportarénában februárban telt ház előtt játszott, a nyárnyitón is hasonlóan nagy érdeklődésre lehet számítani.

„Győrben ekkora színpadon még nem játszottunk” – kezdte Jimmy, a basszusgitáros. „Viszont most a jubileumi évünket itt is megünnepeljük. A pesti arénás koncert óta ilyen hosszúságú előadásunk nem volt, szóval készülünk nagyon. Gritz Józsi győri hangtechnikus barátunkkal egy új látványt és hangzást hoztunk össze, aminek már mi is nagyon várjuk az ’éles’ bemutatását.”

„A dalok kiválasztásán rengeteget gondolkodtunk” – vette át a szót Sóder, a dobos. „Tizenöt év dalaiból mindig lesz olyan, amelyiket valaki hiányolni fog a koncert-repertoárból. Szerintük átfogó keretet adtunk a műsornak, ez az év erről szól, jövőre meg úgyis változtatunk.”

A fiúk naptára ráadásul annyira betáblázott, hogy a győri koncert előtti és utáni nap is játszanak más városban, így a városnézés most kimarad. Ám köztudott, a Kowalsky meg a Vega nagyon szereti Győrt, így biztos, hogy a nyárnyitót követően is találkozhatunk majd velük.

A hazajutást az önkormányzat mindkét napon ingyenes éjszakai buszjáratokkal segíti. A koncertek idején útlezárásra számítsanak az autósok!

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×