Szürrealista, realista, absztrakt, Malasits

Szürrealista, realista, absztrakt, Malasits

A győri Malasits Galéria tulajdonosa, Malasits Zsolt szobrokat és festményeket készít, igazán sajátos módon. Kiállított darabjai nem sorolhatók be a szürrealista, a realista, de az absztrakt művek közé sem – egyediségük miatt csak annyit mondanak rájuk: Malasits-stílusúak.

Egy kis ízelítő a Malasits Galériából

Zsolt 1984 óta foglalkozik művészettel, galériája – melyet a kezdetekkor kortárs festők műveivel is díszített, s mára már teljes mértékben saját alkotásai ékesítik–, jövőre lesz húsz éves. Bár az igazi egyéniségnek számító művész számtalan külföldi meghívást kap, többek között Franciaországból és Lengyelországból, valamint komoly díjjal is elismerték már, szerinte a mai világ nem kedvez a festőknek. Mikor a Győr+ Televízió munkatársai, Kiss Bernadett szerkesztő és Révi Dániel Máté operatőr nála jártak, hogy megismerjék munkásságát, kiemelte: manapság is nagy szükség lenne azokra a bizonyos jómódú mecénásokra, akik felkarolnak egy-egy, számukra kedves művészt. Máskülönben nehéz megélni a művészetekből, de egy biztos, az egyéni stílus nagyon fontos, Malasits Zsoltnak pedig ez már megvan.

Malasits Zsolt egyedi szobrai

A tehetséges művésszel személyesen győri galériájában, illetve szeptember 22-én és 23-án a Parking Day keretein belül is találkozhatnak. Bővebb információkért és egyéb érdekességekért nézzék meg a szerda esti Győr+ Híradót!

Malasits különleges festményei

 

Bodrogi Sára

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×