Tagadja a vádakat az Oscar-díjas rendező

Tagadja a vádakat az Oscar-díjas rendező

Giuseppe Tornatore olasz filmrendező a hétvégén tagadta, hogy "egy ujjal is hozzáért volna" Miriana Trevisan színésznőhöz, aki korábban szexuális zaklatással vádolta meg.

A Cinema Paradiso Oscar-díjas rendezőjét az egykori televíziós színésznő azzal vádolta, hogy húsz évvel ezelőtt az irodájában tapogatta és csókolgatta.

A 44 éves színésznő a Vanity Fairnek adott interjújában felidézte, hogy ügynöke szervezett neki egy meghallgatást Tornatore irodájába egy filmes produkcióhoz. Amikor azonban el akarta hagyni a helyiséget, a rendező követte őt az ajtóhoz, a falnak nyomta, tapogatta és csókolgatta. "Kiszabadítottam magam és kimenekültem az ajtón" - mesélte, hozzátéve, hogy Tornatore nyilván semmire sem emlékszik a történtekből.

A 61 éves rendező a La Repubblica olasz lapnak a hétvégén azt nyilatkozta, hogy emlékszik a meghallgatásra, de soha egy ujjal sem nyúlt a színésznőhöz. "Szívélyes hangulatú találkozóra emlékszem és visszautasítom az inszinuációt " - jelentette ki, hangsúlyozva, azon gondolkodik, hogy jogi útra tereli az ügyet.

A Tornatore elleni vád egyike a legutóbbiaknak, amelyek a Harvey Weinstein hollywoodi filmmogul ellen felhozott súlyos szexuális visszaélésekkel kapcsolatos gyanúsítások nyomán kerültek nyilvánosságra és a szórakoztatóipar, a politikai, a gazdasági élet, valamint a sajtó szereplőit is elérték.

 

MTI
fotó: strettoweb

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×