Takáts Tamásék Győrben lépnek fel

Takáts Tamásék Győrben lépnek fel

Takáts Tamás magyar énekes, zenész és dalszövegíró, akit többek között a Karthago zenekarból, vagy a Takáts Tamás Blues Bandből is ismerhetünk. Utóbbi együttesével december 7-én Győrben, a Dongóban koncerteznek, ennek apropójából Kaszás Kornél, a Győr+ Rádió műsorvezetője készített telefonos interjút a frontemberrel.

A Takáts Tamás Blues Band a Dongóban lép fel december 7-én. Kaszás Kornél erről, és Győrről is faggatta az énekest, aki pozitívan nyilatkozott a folyók városáról. „Én nagyon szeretem Győrt, mert egy nagyon nyitott város, építészetileg is – mindig nagyon szeretek az utcákon sétálni –, és nagyon jó a győri közönség.” Hozzátette, könnyedén egy hullámhoszra tud kerülni a győri nagyérdeművel, akik értik a humorát.

A Takáts Tamás Blues Band Instagram-oldala november 2-án debütált. Ha valaki ellátogat ide, illetve a Facebook-oldalukra, egy rocktörténeti utazáson vehet részt, hiszen előszeretettel osztanak meg régi fotókat a rajongóikkal. „Széles vigyorral az arcomon szoktam magam is újdonságként befogadni ezeket a fotókat, emlékeket” – nyilatkozta a frontember a relikviákkal kapcsolatban.

Az énekes másik együtteséről is mesélt, hiszen nagyon fontos időszak ez a Karthago számára. A négy évtizede fennálló banda gőzerővel dolgozik az új dalokon. Takáts Tamás elmondta, 2019 áprilisára nagy durranással készülnek a fővárosban: „Lesz egy sportaréna koncertünk, ahol vadul fogunk nyomni az új lemezből is.” Hozzátette, melepetésre is számíthat a közönség, ám, hogy pontosan mire, az egyelőre maradjon titok.

 

Takáts Tamás és együttese, a Takáts Tamás Blues Band december 7-én Győrbe érkeznek

 

A zenész hálát ad az Úrnak, hogy negyven éve létezhet a Karthago, hiszen tudja, nagyon kevés együttesnek adatik meg ennyi idő, nem beszélve arról, hogy négy évtizedet tagcserék és nagyobb összeveszések nélkül vészeltek át. „Mi békességben és szeretetben dolgozunk negyven éve, és, ami nem egy utolsó szempont, mindannyian életben vagyunk. Európában két zenekart tudok, ami negyven éve együtt van, a U2-t és a Karthagót. A többiek mind lecseréltek valakit, vagy feloszlottak és újra összeálltak.”

Bár a Karthago életét nem könnyű összeegyeztetni a Takáts Tamás Blues Banddel, a frontember szerencsésnek érzi magát, hogy ezekben az együttesekben zenélhet. „Soha rosszabb dolgom ne legyen, de nagy küzdelmek folynak általában, hogy melyik koncertre menjek el" – fogalmazott.

Tavaly előtt jelent meg egyébként a Takáts Tamás Blues Band Úton című lemeze, ami nagyon szépen fogy, és nagyszerű a visszhangja. Takáts Tamás elárulta, aki december 7-én ott lesz a Dongóban, biztosan hallgat majd dalokat az új lemezéről is, de nem hagyják otthon a régi nótákat sem.

 

Aki szeretne jegyet nyerni a Takáts Tamás Blues Band koncertjére, kattintson ide!

 

Gy.P.
Fotó: Tixa

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×