Támogatás borral és kultúrával

Támogatás borral és kultúrával

Az álmaik megvalósítását segítő támogatást vehették át a Kantharosz Gála pályázatának nyertesei, tehetséges fiatalok és rászorulók szerdán.

A X. Kantharosz jótékonysági gála rekordbevételt, 18 millió forintot hozott a civil szervezetek, a Győri Filharmonikus Zenekar, az ország borászainak és a város önkormányzatának összefogásával, a gálára minden eddiginél több és értékesebb licittárgy érkezett, 13 tételt árvereztek el.  A bor és a muzsika segítségével, összesen 82 millió forintból tehetségek jutottak el versenyekre, képzésekre, és rászorulók kaphattak orvosi és különféle segítő eszközöket, anyagi támogatást – erről Tagai István, a Kantharosz Gála alapítója beszélt, felidézve az elmúlt tíz év sikereit.

Tagai István az elmúlt tíz év sikereit elevenítette fel

 

Rózsavölgyi László képviselő az önkormányzat nevében megköszönte, hogy az alapítvány nemcsak anyagi, hanem lelki és szellemi értéket is teremt, amelyhez elengedhetetlen a „győri szív”.

Mikóczi Tamás, a Kantharosz Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: idén 34 pályázat érkezett 50 millió forintra, közülük 16 pályázatot támogatnak 12 millió 265 ezer forint értékben, melyet 38 támogató adott össze. „Ezúttal is tartalékolunk, hogy év közben is segítséget tudjunk nyújtani, ha sürgősen szükség lenne rá.”

A Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért idén harmadszor kapott támogatást, 2010-ben 50 család terápiás kezelését tudták segíteni, 2013-ban az épületük tetőterének kialakításához nyújtott segítséget a Kantharosz, idén pedig egy „Thera Togs” nevű speciális segédeszköz beszerzését tették lehetővé számukra.

 

Levente egy számítógépes átalakító megvásárlásához kapott támogatást

 

Bujtás Levente oxigénhiányos koraszülött volt, ő egy számítógépes átalakító megvásárlásához kapott támogatást, amellyel könnyen kezelheti a játékokat, ezzel is fejlesztve agyi funkcióit.

Keszei Johanna fuvolás tehetség, versenyen való részvételre és meghallgatásokra igényelt támogatást. A fiatal lány elmesélte, áprilisban a hollandiai Ittervoortban rendezett nemzetközi fuvolaversenyen kategóriájában első helyezett lett. Továbbtanulását Weimarban, Frankfurtban tervezi.

Az alapítvány támogatásával laptopot, számítógépet, szövőszéket, hangtálterápiás készletet, festőszereket, fonott kosarakat, kivetítőt, sporteszközöket, játszóteret, kirándulást kapnak a rászorulók. A tehetségek számára pedig ösztöndíjra, versenyekre, rendezvényekre, táborokra jutott támogatás.

 

Földvári Gabriella

fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Kantharosz díjátadó 2019
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×