„Társasházak napja” – cél a megelőzés

„Társasházak napja” – cél a megelőzés

Idén is konzultálni várja a társasházak lakóit és közös képviselőit a Katasztrófavédelem.

Akár három millió forintos bírságot is kiszabhat a katasztrófavédelem, ha valaki megszegi az előírt szabályokat. Leggyakrabban a közlekedőfolyosók túlzsúfolása, illetve a közös helységekben való tárolási és raktározási problémák merülnek fel szabálytalanságként.

„Társasházak napja” címmel tart programsorozatot a napokban a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.  A szakemberek egész évben ellenőrzik, hogy mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. A hónap elején egy háromnapos akció keretében – november 6-án, 7-én és 8-án 10 és 16 óra között – minden közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel. Az ország valamennyi katasztrófavédelmi kirendeltségén várják az érdeklődőket, megyénkben Győr mellett Kapuváron, Mosonmagyaróváron és Sopronban.

 

 

„Fontos kiemelnünk, hogy mindenkinek a saját érdeke a megelőzés, hiszen a közös helységekben nem csak a saját értékeink vannak veszélyben, hanem a lakóközösségé is” – emelte ki Bakcsányi Péter, tű. alezredes, aki elárulta: nem a szankcionálás, leginkább a megelőzés és a tudatosság kialakítása a célja a háromnapos kampánynak.

Győrben közel 500 társasházban több mint 20 ezren élnek, így a három napos programsorozat sokakat érint, érdemes tehát személyesen tájékozódni a tűzvédelmi előírásokról. Szükség esetén, akár helyszíni bejárásra is van lehetőség, így a szakemberek ott a helyszínen tudnak tájékoztatást adni az esetlegesen felmerülő kérdésekről.

 

gyp
Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×