Tavaszi frissesség

Tavaszi frissesség

Ezúttal Somogyi Zsolt, a Somogyi Elektronic tulajdonos-ügyvezetője főzött Nagy Eszter Creative Cheffel, aki a tavaszi receptek elkészítése során kipróbálta a cég által forgalmazott konyhai gépeket. Az adás premierjét pénteken láthatták a Győr+ Televízióban, amit később a tv.gyorplusz.hu weboldalon is visszanézhetnek.

Erdei sonkába tekert tőkehal, spárgatatár, tormás spárgahab


500 g tőkehal

10 dkg erdei sonka

folpack

 

egy csokor zöldspárga

fél csokor fehérspárga

olívaolaj

fehérborecet

bors

egy kevés ecetes torma

2 db lapzselatin

 

A halat filézés után szorosan folpackba tekerjük, megformázzuk, a folpackot megcsomózzuk és a halakat gyöngyöző vízbe tesszük körülbelül 15 percre. Miután elkészültek, jeges vízben sokkoljuk, a fóliát eltávolítjuk és sonkába tekerve serpenyőben körbepirítjuk.

A zöldspárgákat felaprítjuk, vajas serpenyőben megpároljuk, majd kivéve olívával, ecettel, sóval, borssal ízesítjük.

A fehérspárgákat kevés vízzel, sóval, tormával leturmixoljuk, és a levet szűrőn átnyomkodjuk, majd az egészet a (korábban jeges vízbe áztatott, kinyomkodott) lapzselatinokkal összefőzzük.

A spárgalevet dermedésig hűtőbe tesszük, majd tálaláskor botmixerrel felhabosítjuk.

A marinált zöldspárgára tesszük a sonkába tekert halat és a tormás spárgahabbal díszítjük.

 

Medvehagymapestós rizottó bélszínnel, gombával

 

10 dkg medvehagyma

20 dkg kesudió

8 dkg parmezán

2 dl olívaolaj

só ízlés szerint

 

30 dkg arborio rizs

1,5 dl száraz fehérbor

7 dl alaplé

8 dkg vaj

 

40 dkg bélszín

10 dkg shimei gomba

 

A medvehagymát a kesuval, parmezánnal, olajjal és sóval krémesre turmixoljuk és pestot készítünk belőle.

A rizst üvegesedésig pirítjuk, először a borral, majd apránként az alaplével felöntve folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. Mikor minden levet felvett, belekeverjük a pesto kétharmadát és a vajat. A maradék pestót felhasználhatjuk más ételekhez, de pirítósra kenve is isteni!

A besózott húst forró serpenyőben körbepirítjuk, majd körülbelül 15 percig 170 fokos sütőbe helyezzük, felvágás előtt nagyjából 5-6 percig pihentetjük.

A gombákat nem hőkezeljük, csak díszítésként a rizottóba szurkáljuk.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×