Te már hallottad? Fiatal lány írt dalt Görbicz Anitáról – interjú Nedinnel

Te már hallottad? Fiatal lány írt dalt Görbicz Anitáról – interjú Nedinnel

Azt már eddig is tudtuk, hogy rengetegen szurkolnak a Győri Audi ETO KC-nek, ahogy azt is, hogy sokak nagy kedvence Görbicz Anita. Nagy Edina, azaz Nedin élete első klipjét kedvence tiszteletére forgatta, a neki írt dalból. Ismerjétek meg a részleteket velünk!

– Mit kell rólad tudni? Mesélj kicsit magadról!
– Gyöngyösön láttam meg a napvilágot 1993-ban, jelenleg Gödöllőn élek. Van egy csodás családom, hárman vagyunk testvérek, én vagyok a legkisebb. Két kutyám van, akik mindig minden körülmények között megnyugtatnak, ők a mindeneim. Több sportot űztem, ezek között volt az atlétika, a futball és a taekwondo. Szeretek segíteni másokon, szeretek élni, szeretek őrültségeket csinálni, szeretem kiélvezni az élet minden egyes percét és mindenben meglátni a jót. Imádom az állatokat, nagy álmom, hogy legyen egy állatmenhelyem, ahol minden kutya szabadon és boldogan él, nem ketrecbe bezárva.

– Az éneklés hogy jött az életedbe?
– Általános iskolában az énektanárunk kérte, hogy csatlakozzak az iskolai énekkarba. Megtettem. Azokban az időkben hangversenyekre jártam, de miután elballagtam, utána több évig nem foglalkoztam az énekléssel. Már nem emlékszem mikor kezdtem újra bele. Talán egy átmulatott éjszakán, vagy egy karaoke versenyen?! Nem tudom...

Nagy Edina, azaz Nedin

– Na jó, de mi győriek mégis honnan ismerhetünk?
– Valaki a vonatról amin utaztam, valaki a szállodából ahol sokszor megszálltam. Mindenki máshonnan. Na de viccet félretéve. B közepes szurkoló vagyok, amikor időm engedi és tudok menni a meccsekre, a helyem a kemény magban van. Csendben ülve nem is tudnék meccset nézni.

– Miért pont a kézilabda a kedvenc, s miért a Győr, ráadásul nem győriként?
– A kézilabda egyszerűen a legjobb sportág. Ott lehetsz tíz gólos előnyben vagy hátrányban, soha nem lehetsz megnyugodva, vagy éppen soha nem adhatod fel. Az utolsó másodpercig ott kell lenni fejben. A kézilabda kemény játék, gyönyörű mozdulatokkal megtűzdelve, rengeteg szép gólt, védést láthatunk másodpercről-másodpercre. Ez egy igazi csapatjáték. S hogy miért a Győr? Először is Görbe miatt, másodszor meg győri szurkolónak születni kell, és én annak születtem.

– Faggatlak tovább: miért pont Görbicz Anita?
– Az egész csapatot szeretem, egész Győrt imádom. Görbiczről a véleményemet és hogy miért szeretem, azt hadd ne kelljen ecsetelnem, mert akkor itt ülhetnénk reggelig. Eduarda Amorim és Nora Mørk akiket évek óta kedvenceimnek tartok még Görbe mellett. Mind a ketten szinte megállíthatatlanok a pályán, hatalmas harcosok ők is.

– Sokan mondják, hogy a győri lányok nem csak a pályán példaképek. Neked mit adott még a csapat, Görbe?
– Amikor az életemben voltak kisebb negatív pontok, akkor elég volt hogy láttam őket a TV-ben, szerencsésebb esetben élőbe játszani. A küzdésükkel, a mosolyukkal, a kisugárzásukkal teljesen feldobtak. Erőt adnak mind a mai napig is.

– Nem volt benned felemás érzés, amikor a szöveget írtad, felénekelted a dalt, vagy éppen a klipet forgattátok? Hiszen azért egy visszavonulásról énekelsz. Szurkolóként nem lehet könnyű...
– Sajnos mindennek eljön az ideje, semmi sem tart örökké. Tudom, hogy nem lesz könnyű az sem, mikor eljön a pillanat, hogy Görbe búcsút int a kézilabdázásnak. Amikor bejelentette, hogy visszavonul a válogatottól, minden átfutott a fejemben. Negatív és pozitív érzéseim is voltak. Néztem vissza videókat régről, nosztalgiáztam, pityeregtem. Utána valamiért eszembe jutott a 2005-ben elhunyt Kulcsár Anita. Őt úgy búcsúztattuk ahogy nem kellett volna. Görbét meg egy csodálatos pályafutás végén, tele szép emlékekkel. Pozitívan gondoltam utána erre, büszkén álltam neki a szöveg írásához, csak a jó dolgokra koncentráltam és arra, hogy minél jobb zenét rakjak össze Görbének és hogy nehogy csalódást okozzak.

– A bátorság előtt mindenképp le a kalappal, hiszen ezzel a témaválasztással nem kevés embernek mutatod meg magad. Senki nem akart lebeszélni róla, mondjuk mert féltett?
– Nem sok embernek mondtam el, hogy mire is készülök. Akik számítanak, ők tudtak róla, mással nem foglalkoztam. Nem akart senki sem lebeszélni róla, mert tudják hogyha én valamit a fejembe veszek, akkor azt végigcsinálom.

– Milyen érzés volt a felvétel, hogy élted meg az egészet s mennyire vagy elégedett a végeredménnyel?
– Húúú, hát most forgattam először saját videoklipet. Persze izgultam kicsit, de szerencsére ott volt legjobb barátnőm is, aki átlendített ezen az izgulásos, remegős fázison. Az ő jelenléte sokat számított ott is, mint mindig. Így összességében jó érzés volt forgatni, mert tudtam, hogy valamilyen szinten ez ajándék lesz Görbének és ezért minden pillanatát élveztem, szívem-lelkem beletettem. Az eredménnyel elégedett vagyok, amit lehetett azt kihoztuk belőle, úgy érzem maximálisan odatettem magam.

– Na és milyen a dal fogadtatása? A számokat látjuk a videómegosztón, de megkeresnek a szurkolók?
– Őszintén?! Gondoltam, hogy írni fognak, de csak majd páran. Mondom óóó egy-két ember és oké... Na de ez, hogy tényleg ilyen iszonyat sok pozitív üzenetet kapok, na ezt nem vártam. Képzeld, valaki már a telefonjára is felrakta a dalt. Eszem megáll. Nagyon jól esik és örülök.

– Görbéhez vajob eljutott már a dal? Erről mit tudsz?
– Igen, eljutott hozzá. Meg is köszönte és gratulált...

– Énekled, hogy „Mi lesz az országgal Királynő nélkül?” Tomori Zsuzsinál a csapatkapitányi karszalag. Viszont a magyar mezőnyből kit látsz leginkább olyannak, aki átveheti Anitától a stafétát ?
– Tomori Zsuzsi teljesen megérdemelten kapta meg a csapatkapitányi karszalagot. Nagyon jó játékosnak tartom, örülök, hogy visszajött hozzánk Győrbe. A magyar válogatottnál rengeteg jó játékos van, sok a tehetséges fiatal is, aminek nagyon örülök. Görbéből csak egy van, amit a pályán tud, azt nem lehet tanulni vagy gyakorolni. A csapatból meg nehéz kiemelni akárkit is, viszont három nevet megemlítenék. Kovacsics Anikó évek óta nagyon stabil játékot mutat, sajnáltam is mikor elment tőlünk mert szeretem a játékát, személyét is. Háfra Noémi előtt hatalmas jövő áll, taktikás, gyors, ügyes. Akit viszont nagyon szeretnék, ha egyszer megkaphatná a magyar válogatott csapatkapitányi karszalagját, az Janurik Kinga. Ahogy minden egyes meccsen buzdítja csapattársait, ahogy minden gól után felállva tapsol a kispadon, ahogy pörög a pályán és a játékhoz való hozzáállása példaértékű. Hihetetlen pozitív ember, imádom.

– Na és a te terveiddel mi a helyzet? Lesz még kézilabdás dal?
– Igen-igen, tervbe van.

– Mit üzensz a lányoknak a Győr+ Médián keresztül?
– Ouyouyoullaaa, Atchoutchoutchaaa. (Újujjúújjáááá, ácsucsúúúcsáááá) :-D És hogy szeretem őket. :-)

És akkor nem is maradt más hátra, lássuk és halljuk a Görbének készült ajándékot!

 

Görbicz Anitának tényleg tetszett a dal, amelyet mi sem bizonyít jobban mint az, amelyet a Győr+ Médiának mondott el:

„Eljutott hozzám is a dal híre, meg is hallgattam, és a klipet is megnéztem! Nagyon megtisztelő, hogy témát láttak bennem egy ilyen dalhoz. Igazán jól eső érzés, hogy ennyit jelentek a szurkolóknak, köszönöm ezt a szeretetet!”

Havassy Anna Katalin
Fotó: Schilling Roland és Győr+ 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×